Автор
Роси Кацарова

Хотелите, в които ще изживеете истинско приключение

Когато стягаме багажа за някъде, очакваме приключенията да ни споходят извън границите на комплекса, в който ще се настаним. Понякога обаче отсядането в самия хотел може да се окаже едно от най-интересните преживявания в живота.

Да, правилно прочетохте. Трябва да вметнем обаче, че не говорим за какъв да е хотел, а такъв във формата на летяща чиния, подводна капсула или ледниково царство.

Вижте къде точно се намират най-интересните хотели и разберете повече за тях в следващите редове.

Attrap’Rêves, Франция


Гостите на този хотел могат да се насладят на живот в мехурчета, изработени от прозрачен еластичен материал, който блокира ултравиолетовата светлина през деня и предпазва от насекоми и влага през нощта.

Цена: 139 евро на вечер



The Manta Resort, Танзания

Това би бил обикновен крайбрежен курорт, ако не беше една от стаите на комплекса, която се помещава под водата.

Подводната стая е на 250 метра от брега и предлага възможност да се наслаждавате на невероятния подводен живот, характерен за местността.

Хубавото прекарване не ви е гарантирано само в подводната стая. Можете да се отпуснете с коктейл в ръка на повърхността на тази екзотична конструкция през деня и да се наслаждавате на звездите през нощта.

Цена: 1 000 евро на вечер, ако сте в подводната стая, и 400 ако сте в "обикновена стая".



Poseidon Undersea, Фиджи

Този необикновен хотел разполага със 74 стаи, от които 25 са разположени на 15 метра под морето. Другите са построени върху кейове точно над водата.

Докато релаксират в хотелските си стаи, гостите могат да наблюдават живота на морските същества благодарение на специална светлина, която ги привлича към прозорците.

Цена: 7 дни в този хотел струват 15 000 евро на човек



Arctic TreeHouse, Финландия

Този арктически хотел се състои от луксозни апартаменти, разположени непосредствено под върховете на Лапландия. Или иначе казано - идеално място да наблюдавате Северното сияние и да посетите селото на Дядо Коледа.

Цена: 420 евро на вечер



Вижте останалите в нашата