В днешно време разводът е много често срещано явление за разлика от преди и като че ли все повече двойки взимат решението да се разделят.

Това подтикна и учени да разследват причините за провала на повечето бракове днес. Вижте какво трябва да знаете, за да имате щастлив съюз.

1.Не е добре да се омъжваме твърде рано

Или да чакаме твърде дълго. Според проучванията при двойките, сключили брак между 28 и 32-годишна възраст, има най-малък риск от развод. Когато се омъжваме твърде млади е съвсем възможно да допуснем грешката да се обвържем с неподходящия човек и да бъдем нещастни. Затова е добре да не прибързваме, но и също така да не прекаляваме с чакането. Пристъпете към брак, единствено когато сте напълно сигурни в избора си и сте прекарали достатъчно дълго време с бъдещия си съпруг.

2.Инициативата за развод много често идва от жените

Според проучвания 69% от разводите са инициирани от жени.

3.Гледането на порно може да отчужди партньорите

Учените са категорични, че когато съпрузите започнат да гледат порно (без значение дали заедно, или по отделно) рискът от развод нараства. Те смятат, че повечето жени започват да гледат порно, след като се омъжат и това оказва влияние върху съпружеските им отношения. Разбира се, хората са най-различни и това не важи за всички двойки.

4.Пиенето на алкохол също може да бъде пагубно за брака

Особено ако мъжът пие повече от жената, или обратното. Алкохолът е един от най-големите врагове на романтиката и често е виновник за приключването на браковете.

5.Двойките, които дават по-малко пари за сватба имат по-стабилен брак

Като че ли днес отдаваме твърде голямо значение на самото празненство, както и на това какъв ни е годежният пръстен, вместо на любовта си. Много често двойките, които имат практично мислене и не събират средства за рокля, костюм, пръстени и пищно празненство месеци наред, а се съобразяват с финансите си, имат много по-стабилен съюз.

6.Парите също е една от най-честите причини за развод

Засилената липса и излишъкът на пари могат да разрушават бракове, семейства и приятелства с лекота.

Включeте се в играта на Eucerin и можете да спечелите награда от серията DermoPURIFYER.

Играй тук