Автор
Woman.bg

Каква е перфектната възрастова разлика с партньора ни?

В днешния либерален и свободен свят темата за възрастовата разлика между мъжа и жената все още е обременена от остарели разбирания и стереотипи.

Според някои разликата в годините между партньорите е просто подробност, която не може да повлияе на силната любов, а за други е решаващ фактор. Много от нас заключават, че жените, които излизат с мъже, значително по-възрастни от тях, са златотърсачки или изоставени от бащите си, заради което търсят подкрепата и вниманието на човек, който би могъл да им бъде родител. Със сигурност неведнъж сте се замисляли какво е влиянието на възрастовата разлика в романтичните отношения и колко години е идеалната за хармонична връзка. Днес ще ви дадем някои отговори на тези въпроси.

Всъщност възрастта и развитието се отразяват различно на всеки човек и понякога годините му са просто цифра. Най-важните фактори за здравата връзка е уважението и доверието, а те не зависят толкова от възрастовата разлика между двама души. Светът е шарен, а някъде там се крие и нашият човек, с когото ще живеем в любов и разбирателство. В зависимост какво сме преживели до момента и представите ни за идеалния партньор ние бихме могли да предположим на каква възраст би бил той, но често животът ни изненадва. И независимо, че възприятията за идеалната възрастова разлика са твърде субективни, ние ще ви споделим някои научни открития по темата.

Четете още: 6 знака, че той изневерява



За проучване в университет в Атланта били изследвани 3 000 двойки с различна възрастова разлика между партньорите. Резултатите сочат, че тези, които имат 5-годишна разлика по между си имат 18% по-висок шанс да се разделят много по-бързо от двойките, които нямат никаква разлика в годините. След изследването учените установили, че идеалната възрастова разлика между мъжа и жената за хармонична и успешна връзка е една година.

Четете още: Защо възрастните мъже харесват по-младите жени