Сексът не е опасно, а прекрасно нещо. Има обаче места и ситуации, в които може да предизвика контузии и наранявания. Съвсем скорошно допитване между дами от 18 до 49 години в САЩ показа кои са най-опасните места за интимни ласки.

На последно място в непрестижния топ 10 се нарежда шкафът, който в сюблимния момент може да падне или да се счупи, а с това да предизвика и счупване на крак или ръка. Или пък най-малкото дребно нараняване. А това, разбира се, не е приятно или желателно.

Оказва се, че тоалетната е едно от най-предпочитаните места за секс, независимо от оригиналното ѝ предназначение. Не е направено уточнение дали става въпрос за домашното WC или за това в някой бар/дискотека/клуб - втората опция звучи доста по-адреналинова, но и по-опасна по много причини.

Според данните на Американската здравна асоциация всеки осми инцидент по време на секс се случва, докато разгорещената двойка се е скрила зад или направо в някой храст в парка. Най-често ги нападат оси, домашни кучета, разгневени минувачи или патрулиращи полицаи.

Здравината на кухненската маса е подложена на сериозно изпитание, когато върху нея се позиционират не чинии, чаши и прибори, а особено емоционални жена и мъж. Това е и вариантът с най-много леки наранявания според медиците - натъртвания, порязвания, охлузвания, изкълчвания, дори счупвания.

Столът е създаден да издържи един, а не двама човека. Със сигурност всички пострадали при опит за секс са наясно с това, но когато (извинявайте за клишето) страстите са разгорещени, човек рядко мисли за такива подробности от физическо естество. А трябва.

Сексът в спалнята е напълно безопасен..., бихте си помислили вие. Но не. Дори класиката понякога не може да устои на по-емоционалните и акробатични изпълнения на една двойка. И всичко се случва - падане от леглото, а понякога и счупването му. Да, подматрачните рамки не са като най-старото ти безсмъртно легло, нали?

Замислете се следващия път, когато решите да се отдадете на ласки под душа с любимия мъж. Това е мястото, което за малко не влиза в топ 3 за най-опасните локации за секс. Често се случва някой да се подхлъзне, да се охлузи или удари, а и възможност за счупвания съвсем не липсва.

Бронзът отива при класическия автомобилен секс. Противно на общоприетото мнение най-често екшънът се случва не на задната, а на някоя от предните седалки. Точно така, ръчната е съвсем близо и няма как да бъде забравена. Няма друг път! Именно така се случват много драми, а последствията могат да са направо фатални.

Много е възможно да имате същия спомен: деца сте, а по телевизията дават "Отнесени от вихъра".И някъде в подсъзнанието ви се е закотвило как Скарлет О'Хара пада по стълбите. Ако не искате да завършиш веднъж завинаги сексуалната си кариера, а и живота си, избягвайте стълбите и парапетите им!

Най-честият секс инцидент се случва не къде да е, а именно на дивана в хола пред телевизора, когато на някой му хрумва идеята, че това е идеалното място за интимни преживявания. Оказва се, че чиниите и чашите на масичката до дивана са чупливи (а парчетата им - остри), лампите наоколо също не са вечни и изобщо светът е голям и опасности дебнат отвсякъде.

Четете още: Средновековни секс практики