Автор
Woman.bg

5 умни джаджи, които всеки трябва да има в дома си

Живеем в технологично напреднали времена и на всеки от нас ни се е случвало да се изкуши от бляскавите реклами на най-разнообразни роботизирани помощници. Използваме ги веднъж, най-много два пъти и след това се превръщат в ненужни вещи, които събират прах по ъглите в нашия дом.

Ние обаче подбрахме за вас специална селекция от умни джаджи, които действително са безкрайно полезни в забързаното ни и динамично ежедневие. Защо да не се възползваме от напредъка на технологиите и изобретателността на човешкия ум и като едни съвременни консуматори да не си купим следните домашни помощници на ток и батерии:

1. Дистанционен контрол на вратата през телефона

Иновативно решение за дистанционно управление на бронираната врата на апартамента ви позволява да заключвате и отключвате своя дом от разстояние, използвайки единствено мобилно приложение на вашия телефон. По този начин апартаментът или къщата ви са много по-сигурно защитени от крадци отколкото с обикновени ключалки.



2. Умни кухненски уреди

Не ви ли се иска щом се приберете у дома, от вратата да ви посрещне аромата на прясно приготвено вкусно и топло кафе? Или пък да имате удобството тиганът да индексира кога е най-подходящият момент да обърнете палачинката? Благодарение на модерните технологии всичко това и още много вече е в границите на възможното.

Четете още: Трикове, които ще ви улеснят в пролетното почистване

3. Безжични камери за сигурност


Това е последният писък в грижата за домашната сигурност. През мобилния интернет можете да следите на живо денонощно какво се случва във вашия дом, докато ви няма. Допълнителните екстри са сензори за движение, аудио връзка и различни методи на записване.



4. Умно осветление

Тук не става въпрос само за датчиците за движение, които включват и изключват лампата, когато влизате и излизате от помещението. Вече е напълно възможно да проверите дали сте оставили крушката в спалнята да свети и само с един клик от разстояние да се погрижите всичко в къщата ви да бъде в енергоспестяващо състояние.

5. Роботизирана прахосмукачка

Перфектният помощник на всяка заета дама. Почистването с обикновена прахосмукачка е трудоемко занимание, което краде много от ценното ви време. На пазара вече има роботизирани прахосмукачки, които само с едно натискане на бутона ще съберат всичките прах, косми и боклуци от вашия под. Те са особено подходящи за апартаменти, в които живеят домашни любимци, тъй като ежедневното почистване там е наложително.



Както виждате, технологичният напредък не само краде от времето ни, но и ни подарява такова, като същевременно ни освобождава от част от досадните задължения на нашето ежедневие.