Оказва се, че не винаги е хубаво да си известен.

Защо ли? Ами докато при мнозина от нас едно недоглеждане може да доведе до мъмрене от страна на шефа, то при звездите едно грешно решение може да им коства не само тлъст хонорар, но и възможността да изиграят емблематична за съвремието ни филмова роля.

Като второто несъмнено е много по-съкрушително за тях, защото в тази професия една роля, но правилната, е способна да даде най-мощния актьорски тласък, да бележи завинаги кариерата на въпросната личност и да превърне името й от просто популярно в легендарно.

Затова и редица актриси и актьори дори и след години не могат да си простят, че са отказали да се превъплътят в персонажи, които в последствие се превръщат в иконични.

Без повече приказки, нека видим кои са звездите, отказали роли впоследствие превърнали се в легендарни:

Том Ханкс - ролята на Джери Магуайър в "Джери Макгуайър"

Режисьорът и сценарист на филма "Джери Магуайър" - Камерън Кроу, признава, че докато е работил върху лентата си е представял в главната роля актьора Том Ханкс.

Ханкс обаче отказва да се превъплъти в спортния импресариор, защото е зает с режисирането на филма "Музиката, която правиш", и ролята е поверена на Том Круз.

В интервю преди години Ханкс зявява: "Когато гледаш филма, разбираш, че никой друг не може да е Джери Магуайър освен Том Круз. Просто той пасва идеално. Едва ли някой може да изгледа филма и да каже, че той не е идеален."



Хю Джакмън - ролята на Джеймс Бонд в "Казино Роял"

Повечето актьори биха дали какво ли не, за да изиграят Джеймс Бонд, но не и Хю Джакмън, който отказва ролята на агент 007.

Австралиецът по-късно признава, че е направил това, защото го е било страх, че тази роля ще го вкара в един определен стереотип, от който няма да може да излезе.