10 световни звезди, за които никой не предполагаше, че са аутисти

Всеки родител изпитва ужас от диагнозата „Аутизъм“ и се моли детето му никога да не я получи. Но истината е, че някои хора просто се раждат по-специални или с времето, поради някаква причина, придобиват това заболяване. В някои случаи, особено когато е открито рано, то може да бъде излекувано, докато в други, то остава завинаги и дори успява да попречи на болния да води нормален начин на живот. Дните на аутиста не са леки, но нека днес обърнем повече внимание на онези, които успяха да докажат, че дори и тази болест не може да им попречи да превземат света. Нека видим кои са те:

Антъни Хопкинс



В детството си Антъни Хопкинс не можел да овладее четенето и писането и това му създало голям комплекс. Другите деца така и не успели да го разберат и затова не спирали да му се присмиват. Дори директорът на училището, в което е бил актьорът, е казал, че той е напълно безнадежден случай. Първоначално Хопкинс бил диагностициран с дислексия, но години по-късно станало ясно, че той е аутист. Ето защо той и до днес обожава уединението и никога не ходи по вечерни събирания.

Дарил Хана



Когато била малка, Дарил е страдала от мъчително безсъние, което лекарите определили като остра проява на аутизъм и дори настоявали тя да влезе в лечебно заведение. Майка ѝ обаче отказала това да се случи, за което актрисата и до днес е благодарна – тя е щастлива, че никой не е позволил да бъде на системи и да ѝ вливат куп медикаменти за успокоение. Дарил споделя, че винаги е искала да бъде актриса, но огромният страх от заставането пред публика, неувереността и свенливостта я преследват и до днес.

Винсент Ван Гог



Още от малък бъдещият велик художник е показвал труден характер. Нещо много типично за аутиста. Той силно се отличавал от другите деца със своята сериозност, замисленост и пълна липса на приятели. Дори самият Ван Гог определя детството си като: „Мрачно, хладно и пусто“. Но от друга страна, чуждите езици и рисуването му се отдавали. Днес, толкова години след смъртта му, една негова картина струва цяло състояние.

Анди Уорхол

View post on Instagram
 


Друг гениален художник, който доказа, че аутизмът може да ражда и красота. Разбира се и неговото детство не е било никак лесно, тъй като е проявявал изключителна мнителност към всички, но за сметка на това е имал огромен талант да създава красиви шедьоври и дори налага уникален стил в изобразителното изкуство – поп арт.

Кортни Лав



Вдовицата на Кърт Кобейн винаги е била възприемана като излючително талантлив и необикновен човек. В училищните години обаче тя е срещала безброй трудности с усвояването на новите знания, а също така е имала и много сложни отношения със съучениците си. Когато е на 9 г., Кортни е диагностицирана с лека форма на аутизъм. И до днес лавината от емоции и психически проблеми я съпровождат и ѝ носят както положителни, така и отрицателни моменти. Но именно благодарение на своята необикновеност, тя се превръща в звездата, която е днес.

Четете още: Деси Тенекеджиева положи началото на гора на таланта