33 години по-късно култовите „Мръсни танци“ се завръщат на големия екран

Страхотна новина за почитателите на култовата романтична драма „Мръсни танци“! Дженифър Грей – актрисата, която си партнираше с очарователния и незабравим Патрик Суейзи, се завръща за продължението на емблематичната лента. Новината идва директно от студиото зад оригиналната продукция от 1987 г.

60-годишната Грей, на която годините изобщо не личат, освен пред камерата, ще се изяви и като изпълнителен продуцент на филма. Не е случайно и името, което ще застане на режисьорския пулт – Джонатан Ливайн („Горещи тела“), съобщава изпълнителният директор на „Лайънсгейт Ентъртейнмънт“ Джон Фелтхаймер.

„Кинолентата ще носи изцяло онзи романтично носталгичен полъх, подобаващ за този тип филми“, издава още той. Подробности около сюжета на филма и датата му на излизане на големия екран обаче от компанията все още не разкриват.

Дженифър Грей изигра образа на талантливата ученичка по танци Франсис "Бейби", запленена от чара на инструктор по танци по време на ваканцията си, а действието се развиваше през 60-те години на 20. век. В ролята на инструктора се превъплъти неповторимият Патрик Суейзи, който, за жалост, си отиде през 2009 г., едва на 57.

View post on Instagram
 

Когато изиграва ролята на Франсис „Бейби“ Хаусман, Дженифър е на 26. А двамата със Суейзи се превръщат в една от най-запомнящите се двойки на големия екран. Саундтракът към „Мръсни танци“ жъне невиждан успех в бокс-офиса, а хитът „The Time of My Life“ печели „Оскар“, „Грами“ и „Златен глобус“ в категорията за песен от филм.

View post on Instagram
 

Припомняме, че през 2004 г. излезе „Мръсни танци 2: Хавански нощи“, отново с участието на Патрик Суейзи.

Четете още: Вижте как изглежда звездата от ''Мръсни танци'' сега