Автор
Woman.bg

5 филма, в които актьорите наистина правят секс

Свикнали сме да възприемаме всичко, което виждаме на екрана, като зрителна измама. Няма значение дали става въпрос за сцена на насилие, или за такава, в която героите са потънали в бурна пламенна игра в леглото. За да пресъздадат максимална реалистичност на случващото се пред зрителя обаче, немалко режисьори са склонни да превърнат преструвката в истина.

Представяме ви 5 кинозаглавия, в които актьорите правят истински секс пред камерите без капчица симулация. И не, не говорим за снимане в порно – като Камерън Диас, Силвестър Сталоун и един куп други звезди – а за секс сцени в иначе напълно стандартни игрални филми.

1. „Любов“, Гаспар Ное (2015 г.)

Творбата на Гаспар Ное изобилства от горещи сцени, които до голяма степен засенчват с автентичността и честотата си сюжетната линия на филма. Откровените еротични кадри са поднесени с шокиращи детайли. Фактът, че актьорите правят секс наистина, се явява сериозна пречка филмът да бъде приет добре от критиката.

2. „Нимфоманката“, Ларс фон Триер (2013 г.)

Няма филм на Триер, който да не е разбунил духовете на обществото и да не е предизвикал скандал. Точно такъв е и „Нимфоманката“. Кинолентата изобилства от сексуални сцени. В нея се разказва за жена, чиято хиперсексуалност остава драматичен белег върху нейния социален, емоционален и професионален живот.

3. „Антихрист“, Ларс фон Триер (2009 г.)

Този филм е базиран на идеята, че на света не съществува никакъв Бог, а единственият, който го управлява е Дяволът. Лентата започва със сцена, на която мъж и жена правят секс под душа, а през това време синът им пада през прозореца и умира. Е, разбира се, актьорът в ролята на нещастния наследник е жив, но е факт, че интимните ласки, които актьорите си разменят, са напълно реалистични. Единствено се надяваме, че кадрите, в които съпругата бие “достойнството” на съпруга си с дъска, са симулация. Е, за да сме честни, филмът не става за хора със слаби нерви.

4. „Романс Х“, Катрин Брея, (1999 г.)

Катрин Брея е от малкото жени режисьори, които се осмеляват да говорят директно на езика на голото тяло. Тя е призната от общността на световното кино като любител на нестандартни сцени с откровено сексуален контекст. С такива е изпълнен и филмът й „Романс Х“. В него се разказва за живота и сексуалните преживявания на млада учителка, която изкарва прехраната си като модел. Приятелят й спи с нея в едно и също легло, но отказва да прави любов. Неговото еротично безразличие е повод тя да започне да търси интимни ласки в обятията на други мъже.

5. „Калигула“, Тинто Брас, (1979 г.)

Любопитното в случая е, че еротичните сцени и откровено сексуалните оргии – сцени, крайно неподходящи за лица под 18 години, са по идея на продуцентa на филма – известния издател на порнографското списание „Пентхаус“ Боб Гучоне, а не на режисьора Тинто Брас. Прословутата кинолента подробно се спира върху хедонистичните нрави на древните римляни и върху липсата на всякакъв морал в отношенията между мъжете и жените.

Четете още: Най-горещите секс пози от "Игра на тронове"