След натоварена работна седмица и вечернотo съботно парти няма по-приятен вариант за прекарване на неделния ден от гледане на филми у дома.

А и нека си го кажем – нищо не отива на почивния дъждовен ден, така както хубав филм. Ако сме и излегнати да дивана, по пижама и с чаша вино, то идилията е гарантирана.

Ето и нашите предложения за ленти, които да си пуснете днес:

Ваканцията (2006 г.)

Лентата ни запознава с героините на Камерън Диас и Кейт Уинслет - две жени без късмет в любовта, живеещи от двете страни на Атлантическия океан. Те временно си разменят домовете, за да избягат по време на коледните празници.

Това решение изцяло преобръща живота им и внася в него много цвят и... любов.

Mamma Mia (2008 г.)

Хитовете на АВВА и талантът на неповторимата Мерил Стрийп.

Независимата самотна майка Дона, която държи малко хотелче на райскии остров, е на път да омъжи порасналото си момиченце Софи. Това, което Дона не знае, е, че дъщеря тайно е поканила трима мистериозни гости, за да разбере кой от тях е баща . Решение, което гарантира много смях и стоплящи сърцето моменти.



Вики, Кристина, Барселона (2008 г.)

Романтичната трагикомедия, написана и режисирана от Уди Алън, разказва историята на двете млади американки Вики и Кристина, които прекарват едно цяло лято в Барселона. Там те се запознават с художника Хуан Антонио, от когото са привлечени и духовно и физически. Нещата се усложняват, когато се появява емоционално нестабилната бивша съпруга на художника – Мария Елена, към която той все още има чувства.



Яж, моли се и обичай (2010 г.)

Омъжената Елизабет Гилбърт се събужда един ден и осъзнава, че не живее живота, който е искала. След болезнен развод, тя се впуска в околосветско пътешествие, което помага да отвари нови хоризонти пред себе си и да намери любовта - към себе си и към един сексапилен чужденец.

По приятелски (2011 г. )

Лентата проследява отношенията на младите и проспериращи в кариерата си Джейми и Дилън. Съдбата среща случайно двамата много скоро след като са приключили неуспешни връзки, затова те решават да опитат нещо ново. Ще се развият ли плановете им както очакват?