Автор
Woman.bg

Артистичната Деси Петкова откри първата си изложба "Вдъхновения"

На Коледа галерия Inspirations Atelier отвори врати с представянето на първата изложба от колекцията живопис на Десислава Петкова – SunDessi – “Вдъхновения”.
Деси Петкова е позната в артистичните среди като барабанист и член на групите Pokigron, Jasmine Whale, Feedbacker, Comasummer, d.vine и други, с които е участвала на редица международни фестивали и турнета и с които има записани общо пет албума. В допълнение на артистичното си амплоа тя е преводач и преподавател по френски език.

Над двадесет живописни творби, създадени от Десислава Петкова - SunDessi през изминаващата година са подредени и включени в първата ѝ изложба – “Вдъхновения”, чието откриване бе на 25 декември 2020 г. в галерия “Inspirations Atelier”, домакин на събитието до 31 януари 2021 г.



Прави впечатление преобладаващата тематика, вдъхновена от красиви природни пейзажи, стилизирана флорална импресия и абстрактна модернистична визия.

Изложбата се организира като част от програмата “Творчески инициативи” към Национален фонд “Култура.

При спазване на задължителните противоепидемични мерки, новата изложба на артистичната натура на SunDessi набира скорост и привлича интересът на публиката.