Автор
Woman.bg

Аржентинската сензация Los Potros Malambo идва в България

Горещи мъже, огнени ритми и невероятно шоу – това е запазената марка на Los Potros Malambo, аржентинската формация, която впечатли Дженифър Лопес и Марк Антъни в Q’Viva The Chosen, Саймън Коуел, Мел Би и Хайди Клум в „Америка търси талант“, публиката в Италия, Германия, Франция, Испания, Израел, САЩ, Русия, Китай... А сега, за първи път, идва и в Бълагрия.
Настоящата световна сензация всъщност се заражда като семеен проект на двама братя. Водени от своята страст към музиката и танца, като подрастващи те се явяват на различни фолклорни състезания и печелят както награди, така и признанието на своите връстници и журито на всяко едно от тях, които ги насърчават да продължат по избрания път.

Така, използвайки за извор на вдъхновение фолклора и аржентинското маламбо и добавяйки нетрадиционен подход и инструменти към различните артичстични движения, Хавиер и Исаак Гардела създават денс формацията Los Potros Malambo. Тя бързо набира популярност и поканите за участие като гост-танцьори в различни продукции и международни турнета заваляват от цял свят: Италия, Германия, Франция, САЩ, Русия, Китай...
През 2012г. Los Potros Malambo участва в американското риалити шоу Q’Viva The Chosen, продуцирано от FOX и Univision, със съдии Дженифър Лопез, Марк Антъни и Джеми Кинг и стига до финала на състезанието. През 2014г. момчетата биват поканени да се присъединят към успешното шоу Signum, ръководено от Шон Маккилън – режисьор на Цирк дю Солей. През 2016г. шоуто на Los Potros Malambo „Пулсът на Земята“ получава две номинации за наградата „Естрела де Мар“, присъждана от критиците на шоута в Буенос Айрес, за „Най-добри танцьори“ и „Най-добра хореография“.


През юни 2016г. те се явяват в „Америка търси талант“, получават четири „Да“ и стигат до финала. Саймън Коуел определя представянето им като вълнуващо, запомнящо се и различно, а Мел Би (от Спайс Гърлс) и Хайди Клум признават, че са влюбени в него.
Месец по-късно са поканени специално от Министерството на културата да бъдат част от тържествата на Аржентинската независимост, където танцуват за президента на републиката и националните власти, предавани по телевизията в цялата страна. През 2017г. момчетата създават ново шоу – „Pura Sangre“, което получава възторжени отзиви от специализираните медии и бива изпълнено на повече от 50 участия. През 2018 г. те пътуват със същото шоу в Русия и завладяват сърцата на местната публика.


През 2019г. братя Гардела и тяхната трупа започват работа по нова продуцкия, наречена KUNAN и подготвяна за 2020г. Българските зрители ще имат честта да бъдат едни от първите, които ще я гледат. Десет танцьора и трима музиканти пристигат, за да изнесат своето шоу във Варна на 2 април (зала „Конграсна“ на Дворец на културата и спорта) и в София на 3 април (Зала 1 на НДК). Цените на билетите са от 20 до 60 лв. за Варна и от 25 до 70 лв. за София и от днес вече са в продажба.