Бионсе с най-много номинации за Грами, The Weeknd побесня

С или без пандемия, светът продължава да се върти и вчера дори излязоха номинациите за наградите Грами. Вероятно събитието ще бъде проведено онлайн, но засега единственото, което със сигурност знаем, са артистите, които се състезават в отделните категории.

С най-много номинации се оказа поп дивата Бионсе. Тя ще се състезава за златно грамофонче в цели 9 категории, въпреки че дори не е издавала албум през годината. Хитът ѝ обаче Black Parade, който излезе на пазара през лятото и който е посветен на протестите в САЩ по повод расовата дискриминация, ѝ донесе главозамайващ успех и това няма как да не проличи в номинациите за Грами. Към момента 39-годишната изпълнителка вече има 24 статуетки.

След нея с най-много номинации се нареждат Дуа Липа, Тейлър Суифт и Роди Рич. Били Айлиш пък, която миналата година спечели рекорден брой статуиетки, сега е номинирана само в 4 категории.

Разбира се и тазгодишните награди Грами няма да се разминат без скандал, след като The Weeknd остана без нито една номинация. Дори самият той обвини организаторите на събитието в корпуция и несправедливост:

"Грамитата си остават пълна корупция. Дължите прозрачност на мен и на феновете ми", сподели изпълнителят публично в социалните мрежи.

View post on Instagram
 

Джъстин Бийбър, който е номиниран в 4 категории, също си позволи негативен коментар по отношение на наградите. Причината за това бе, че той е получил признание единствено като "поп" артист, а той самият е категоричен, че е представител повече на r'n'b музиката.

View post on Instagram
 

Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 31-ви януари и ще се излъчва на живо, но подробностите все още не са изяснени заради усложнената ситуация с разпространението на Ковди-19.

Тази година водещ на шоуто ще бъде Тревър Ноа.

Четете още: Бионсе и Джей Зи накараха дъщеря си да работи, вижте какво