Автор
Woman.bg

Близки срещи с три героини в CINEMA CONFIDENTIAL тази седмица

Мощното женско присъствие продължава и тази седмица в документалната кино поредица на журналиста Стаси Айви.

От снимачната площадка в Торонто се срещаме утре и с останалите две дами от актьорския състав на сериала “Случаите на Франки Дрейк” – криминална история за жени детективи. Ребека Лидиард и Шарън Матюс са в ролите съответно на Мери и Фло – двата поддържащи персонажа в детективската история. Двете актриси са познати вече на публиката и преди успеха на сериала. Ребека Лидиард е един от основните персонажи в сериала на Нетфликс “Alias Grace” по романа на Маргарет Атууд, а Шарън Матюс е много популярна с музикалните си спектакли в Канада, както и ролите си във филми като “Mean Girls” и “Hairspray”. Винаги готова за песен, Шарън ще изпълни и парче на Джони Мичъл пред камерата.

Стаси Айви и Шарън Матюс

А в четвъртък от Холивуд и Бевърли Хилс, Стаси Айви и фотографът Диляна Флорентин ще ни запознаят с продуцентката Алексия Мелоки. Една дама в мъжки свят, тя ще сподели какво ѝ е коствало да стигне до това да прави филми в Холивуд, и то като чужденец, идвайки от Италия само на 15 години.

С Алексия Мелоки

"По някаква причина повечето хора смятат, че жените са добри в ПР-а. И ако си хубавичка, трябва да си добра в общуване и да си говориш с хората на партита или пък да ласкаеш някой режисьор,” споделя тя. “Но когато си на снимачна площадка като жена продуцент, е малко по-различна идея. Това ми беше малко трудно, защото, когато продавах филми, на никой не му пукаше, че съм жена, беше просто за купуването и продаването на филми. Особено, когато филмът беше хубав, беше много лесно. Но позицията е друга, когато си продуцент, подкрепяш проект, вярваш в него и търсиш помощ да го осъществиш. Това беше много трудно! Просто е различно, когато си мъж и можеш да излезеш да пиеш с друг мъж."