Днес звездата от "Брилянтин" и очарователна актриса и певица, Оливия Нютън-Джон, има рожден ден.

Тя е родена на 26-и септември 1948 г. в Кеймбридж, но израства в Мелбърн. Оливия започва кариерата си през 60-те, пее в местни клубове и се изявява по телевизията. Още тогава тя записва хитовете "I Honestly Love You" и "Let`s Get Physical", с които печели и престижната награда "Грами". Става световноизвестна с ролята си на Сенди в култовия мюзикал "Брилянтин", където си партнира с Джон Траволта през 1978 г. Преди пробива й на големия екран Оливия получава много отличия за музиката и таланта си на певица. Тя е призната за един от най-добрите кънтри изпълнители и още с първия си албум печели "Грами".

Най-големият успех на Оливия Нютън-Джон идва с участието й в "Брилянтин", чийто сюжет разказва за двама влюбени тийнейджъри от различни класи на обществото. Благодарение на невероятната симбиоза между грабващ сюжет, мелодична музика и прекрасната игра на Оливия и Джон, мюзикълът се превръща в едно от най-великите произведения във филмовата и музикалната индустрия.



След "Брилянтин" Оливия Нютън-Джон продължава да се снима във филми, но те така и не достигат успеха на култовия мюзикъл. Тя продължава да се развива и в музикалното поприще, но след 1980 г. се отдава повече на личния си живот и на първата си модна колекция, носеща името "Koala Blue".

По онова време Оливия се влюбва в актьора Мат Латанзи и през 1986 г. се ражда дъщеря им Клои Роуз.

През 1992 г. животът на звездната актриса и певица претърпява драматичен обрат. Тогава тя получава диагнозата рак на гърдата и започва лечение. Актрисата минава през химиотерапия и й е извършена частична мастектомия. За щастие тя успява да се възстанови, но през април 1995 г. Оливия отново е изправена пред тежък житейски проблем - развода със съпруга й Мат.



Звездната дама приема емоционално битката си с рака и до днес тя помага на страдащи от коварната болест. Част от приходите си тя дарява за изследвания, свързани с рака и лечението му. Също така записва нови песни, с които цели да вдъхна надежда и сила на онкоболните и техните семейства. Тя е и сред звездите, защитаващи животните от насилие. Актрисата създава и център за лечение на онкоболни, който носи името й и се намира в Мелбърн. През 2006 г. тя е удостоена с най-голямата държавна награда на Австралия.

През месец май тази година, 25 години след като пребори рака, Оливия Нютън-Джон отново бе покосена от болестта, заради което се наложи да отмени предстоящото си турне. И до днес актрисата продължава да бъде по-силна от всякога и е твърдо решена отново да победи рака.

Прекрасната Оливия има подкрепата и на половинката си, Джон Астърлинг, с когото са заедно вече 10 години.



Четете още: Великият Фицджералд:"Толкова е лесно да бъдеш обичан, толкова трудно е да обичаш."