Автор
Woman.bg

Българче сее фурор на сцената на сръбско шоу

13-годишната Жаклин Таркчи – момичето, което спечели трето място в музикалния формат „България търси талант“, стигна до полуфинала на сръбското шоу Pinkove zvezdice.

Малката певица успя да се пребори с конкуренция от 5000 деца от балканските страни. Там тя бе поканена от Неманя Михайлович, след като музикалният продуцент остана изключително впечатлен от представянето на Жаклин на конкурса в България.

Още с първата си поява на сцената на Pinkove zvezdice българчето очарова публиката и смая журито, изправяйки го на крака с песента на Лара Фабиан Je suis malade.

Последваха бурни аплаузи, а Гоца Тържан от журито възкликна: “Ти си невероятна и божествена, толкова си красива и пееш като извънземна!”

Малката Жаклин е допусната до журито след 12 кръга от по 80 деца, разделени на групи, всяко от тях борещо се да получи всички 5 гласа на оценяващите.


Тези с по-малко гласове се явяват на битки в края на шоуто с акапелно изпълнение, като всеки път няколко от децата отпадат. Когато останат 20 участници, се явяват в специална емисия, от която си тръгват още 4 и останалите 16 са полуфиналистите.

Едно от най-въздействащите представяния досега е изпълнението й на песента на Лили Иванова “Ocъдени дyши”. Именно с нея талантливата певица тотално спечели сърцата на журито в Сърбия.

В очакване сме на финала, до който ще достигнат само 10 деца, след който следва и самият суперфинал, до който сме сигурни, че ще стигне и нашето момиче.

Живите предавания ще бъдат излъчени по телевизия Pink този петък от 22,15 ч българско време. На тях вече и публиката ще има право да даде своя вот чрез смс. Нашето момиче ще излезе с №15 и ще може да бъде подкрепено и от феновете си в България чрез смс на номер 1644 с текст GLA C 15. Цената на смс-а за гласуване в Сърбия е 2,40 лв.