Българският Монмартър кани на изложба

19 октомври 2021 | 12:29
571
0
pr
0

XXVI годишна изложба на художниците, живеещи или работещи в район “Изгрев” ще бъде открита в на 20.10, сряда, от 18 часа, в Интерпред. Тази година изложбата се провежда под надслов “Традицията среща бъдещето“. Събитието се провежда под патронажа на кмета на района д-р Делян Георгиев. Изложбата на художниците, живеещи или работещи в район “Изгрев” се е превърнала в традиция за столицата и вече цели двадесет и шест години събира множество творци на изящните и приложните изкуства.

На снимката – кметът на района д-р Делян Георгиев награждава миналогодишният носител на голямата награда - Людмила Дамянова.

Софийският район “Изгрев” не случайно е известен като българския Монмартър. В своята малка територия той е събрал над двеста професионални художници. Всяка година десетки от тях представят в традиционната изложба свое произведение, създадено през последните две години и участват в надпревара за специалните награди на районния кмет.

За втори път посетителите ще могат да видят и “Кът на чуждестранното изкуство”. В него държавите с дипломатически мисии на територията на „Изгрев“ представят по една картина, посветена на страната им или създадена от техен автор. 

В периода 20 октомври – 15 ноември 2021 г. експозицията ще бъде изложена в сградата на Интерпред – СТЦ София АД в галерийното пространство на Арт – Плейс (кв. “Изгрев”, бул. “Драган Цанков” № 36). Изложбата се организира от СО – район „Изгрев” и се осъществява със съдействието на Съюза на българските художници и Интерпред – СТЦ София АД. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.

Четете още: Стоян Зиков открива АРТ шоурум и новия си художествен цикъл One Year

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени