Автор
Ева Григорова

Честит рожден ден Уил Смит - ето какво не знаете за него

Днес очарователният актьор и музикант, Уил Смит, става на 55 г.

Той е роден на 25-и септември 1968 г. във Филаделфия, Пенсилвания. Още от малък харизмата и бързият му ум спечелват симпатиите на съучениците и преподавателите в училище и получава прякора „Принцът“. Бъдещият звезден артист се справя отлично с образованието си и детството му минава безпроблемно.

Уил Смит започва да се занимава с хип-хоп музика, когато е едва на 12-годишна възраст, като се подвизава с прякора „The Fresh Prince”. Още тогава той вкарва комични елементи в римите си, което по-късно се превръща в негова запазена марка. Уил е първият хип-хоп изпълнител, който е номиниран за „Оскар“, а също така е носител и на четири награди „Грами“.

 



Уил Смит пробива в киното в началото на 90-те и до днес кариерата му на големия и малкия екран се развива повече от успешно. Той участва в хитовите продукции: „Лоши момчета“ (1995 г.), „Денят на независимостта“ (1996 г.), легендарният филм „Мъже в черно“ (1997 г.), „Този див, див запад“ (1999 г.), „Али“ (2001 г.), „Преследване на щастието“ (2005 г.), „Седем души“ (2008 г.), „Фокус“ (2015 г.) и много други.

Благодарение на огромния си талант Уил Смит е номиниран за „Оскар“ в категорията „Най-добър актьор“ за участието си във филмите „Али“ и „Преследване на щастието“.

Освен че участва в култови филмови продукции, той отклонява покана да изиграе Нео в „Матрицата“. Избран е и за главната роля във филма „Mr. and Mrs. Smith” преди Брад Пит. Какъв ли щеше да бъде тандемът му с Анджелина Джоли – можем само да гадаем.



Любопитен факт e, че Уил става милионер още преди да навърши 20 г., заради успеха си в музикалната и филмовата индустрия.

Друг факт, който вероятно не знаете за чаровния актьор, е че той говори безупречно испански, а коефициентът му на интелигентност е впечатляващо висок. Той неведнъж е демонстрирал пред камера удивителната си способност да нареди кубчето на Рубик за по-малко от 55 секунди. През 2005 г. Уил Смит заема почетното пето място в класацията „50-те най-умни личности в Холивуд“.

Успешният артист е щастливо женен за актрисата Джейда Пинкет Смит, с която имат две деца – Джейдън и Уилоу.



Преди това той имаше брак с Шери Флетчър, от която има син, който носи името Трей Смит.

Знаете ли, че Уил Смит присъства и в Книгата за рекорди на Гинес? Той е знаменитостта, посетила най-много филмови премиери в рамките на 12 часа.

Честит рожден ден на любимия ни чаровник от Филаделфия!