Автор
Woman.bg

Cinema Confidential се завръща с истории от Берлин и Ванкувър

Документалната поредица за кино на журналиста Станислава Айви и фотографа Диляна Флорентин ще ни отведе в Берлин в разгара на тазгодишното издание на фестивала Берлинале.



Ще се пренесете на емблематични места в Берлин и в Bonello Studios, където Стаси ще си поговори с двама много талантливи мъже – дуото филмови композитори Григоров и Швалбе. На ексклузивно събитие Марио Григоров и Стивън Швалбе официално стартираха партньорството си като екип в световната филмова музика. Вече с няколко хитови проекта зад гърба си като предстоящия сериал Spides и големи заглавия като “Kill Chain” с Никълъс Кейдж, двамата вярват, че заедно ще могат да допринесат още по-ефективно към саунтрака на продукциите, по които работят.

Марио Григоров е виртуозен филмов композитор и пианист от български произход. След като се превръща в музикално чудо на 5-годишна възраст, той учи и живее в Техеран, Виена, Берлин, Сидни и прекарва дълго време в Северна Америка и Европа на турнета.

През 2014 г. написва заедно с Дж. К. Роулинг оригинална песен към филма “Фантастични животни и къде да ги намерим” и попадат в краткия списък за номинация за “Оскар”. Дългогодишното му сътрудничество с носителя на “Оскар” Лий Даниелс включва филми като Shadowboxer, The Paperboy и наградения Precious.

Стивън Швалбе работи като независим композитор от 2011 г. и опитът му обхваща многобройни немски и международни телевизионни и кино продукции. С фантастична комбинация между оркестрален и електронен звук, той получава признание с работата си по музика за всякакви жанрове - трилър, драма и хорър. Смелите му и драматични смесици са основна част в много филми и работата му добавя стойност към многобройни проекти.

Очаквайте срещата с тях в четвъртък, а от другата седмица поредицата ще ни отведе на снимачната площадка на хитовия сериал “Проект Синя книга”, където освен с главните актьори Ейдън Гилън (“Игра на тронове”) и Майкъл Маларки (“Дневниците на вампира”), ще се разходим и сред декорите, ще разберем повече за костюмите от епохата и ще научим повече за визуалните ефекти на продукцията.

Следете Cinema Confidential тук:

www.cinema-confidential.com
https://www.youtube.com/stanislavaivycinemaconfidential
https://www.facebook.com/cinemaconfidential/
https://www.instagram.com/cinemaconfidential/