Дара Екимова започва впечатляваща 'ВОЙНА'

09 март 2021 | 12:43
1631
1
Снимки: PR
1

В актуалния си сингъл, част от предстоящия ѝ дебютен албум, младата певица избира да обича себе си пред компромиса да се отдаде на любов, която я разрушава. Това е една изповед за сила, прошка, болка и победа.

30 души екип при спазване на всички противоепидемични мерки, 3 дни строеж и подготовка на декори, 50 часа танцови репетиции, отнемане на шофьорска книжка и леко ПТП са само част от статистическите факти в подготовката на „Воина“. След 13-часов запис в звукозаписното студио, прибирайки се към дома си, Дара Екимова е спряна от полицейски патрул, който отнема шофьорската ѝ книжка заради неплатена гражданска отговорност. Седмица по-късно, пътувайки към репетиции с хореографа Росица Терзииска, певицата претърпява леко пътно-транспортно произшествие, което за кратко я изкарва от кондиция.

За щастие хубавата Дара успява да преодолее уплахата си и да се включи навреме в репетициите с танцьорите Ева Маринова, Тея Радева, Миглена Ангелова и Никол Карушкова. За да бъде в перфектна форма, талантливата изпълнителка се подлага на интензивни тренировки и хранителен режим, подкрепен от пробиотиците ProLact BioStim, разработен от екип водещи учени първоначално за международната космическа програма ИнтерКосмос, като храна със специално предназначение. Използван е за първи път при космическата мисия на втория български космонавт Александър Александров през 1988 г. Въпреки натоварения график младата певица се подготвя за национално външно оценяване, кандидат-студентски изпити и предстоящия през месец май абитуриентски бал. Едновременно с това тя не пропуска записите за подкаста на HiNews „Суров материал“, който с всеки нов епизод е на първо място в престижната класация на Apple Podcasts.

„Отговорността към екипа и ангажиментите ми ме държаха в кондиция, въпреки че на моменти беше много трудно“ – споделя Дара Екимова и допълва: „Благодарна съм на всички, които превърнаха „Война“ в още една сбъдната мечта!“

Текстът певицата и Искрен Тончев - Искрата написват, разказвайки лична история на Дара Екимова, в която е изправена пред избор: да се отдаде на разрушителна любов, в която розите се превръщат в разменна единица прошка в опит да компенсират пропуснатите мигове и мили думи или да предпочете собственото си достойнство и увереност. Въпреки болката, тя успява да излезе по-силен и още по-устойчив победител. Песента е посветена на женската сила да прощава и да обича безусловно, изправяйки се пред всяко житейско предизвикателство. Това е една от причините празникът на жената – 8-и март да е избрана за премиерна дата на „Воина“. Музиката към песента е написана от Искрен Тончев-Искрата. За динамичната бунтарска песен той избира да съчетае най-доброто от дискомузиката на 80-те и модерния за 2021-ва стил synthwave-pop. В клипа, дело на талантливия режисьор Бойко Щонов, женските енергия и подкрепа са поставени в центъра на историята. Визуалните препратки в космическата интерпретация на видеото отново са с холивудски почерк. Самият Щонов е вдъхновен от стилистиката, с почит към режисьора Стенли Кубрик и неговата класика „2001: Космическа одисея“ от 1968-а, заснета по сценарий на Артър Кларк, както и други негови филми от същия жанр.

Немският научно-фантастичен „Метрополис“ от 1927 година и превръщането на жената в робот са друга част от вдъхновението, както за Бойко Щонов, така и за хореографа Росица Терзийска. Мъжката фигура във „Война“ е моделът от Ивет Фешън Мариан Славков. Костюмната и грим-концепция са дело на младия Никола Иванов-Флоридов. За един от сетовете в клипа той избира модел от актуалната колекция на родния производител на спортни стоки Flair Sport. Всички други костюми са специално изработени за видеоклипа на „Война“.

За стилизирането на косите на Дара Екимова и момичетата от балета, екипът се доверява на топ-коафьора Венелин Кондаков - част от Christian Of Roma Brand Ambassador club.

Зад кинокамерата, Sony VENICE Full Frame 6K, предоставена от Cinematika, застава виртуозът Калоян Игнатов. Декорите са специално изработени за продукцията по скици на режисьора, от екипа на сценографа Мария Василева, а терен на космическия декор е просторното Red Panda Studio.

Дни след премиерата на „Война“ ще бъде показано и бекстейдж видео, което е специално заснето от режисьора Деян Барарев, спечелил награда от Сараево Филм Фест за късометражната лента „В час с Ботев". Младият фотограф Ангел Захаринов запечатва в снимки всеки миг от реализирането на видеоклипа към „Война“.

„Война“ е заснет със съдеиствието на Cinematika, Christian Of Roma, българските брандове Издателство „Изкуства“, Flair sport и производителите на космическа храна, имуностимулатори и пробиотици ProLact Space Food. Розите в основната визия на клипа са предоставени от Event&Decor Diamanti.

„Воина“ вече е в YouTube канала на Дара Екимова: 

Коментари

1
  10 март 2021 | 11:08 отговор
 

Много безлично същество. Води се по модата, опитва се нещо да е интересна. Никакъв личен стил, нито особен талант, нито харизма, нищо. Само дето има майка, която да я бута.

 

Добави Коментар

Най-четени