Автор
Woman.bg

Деси Тенекеджиева обяви официално отлагането на Наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев“

От Фондация „Стоян Камбарев“ официално обявиха отлагането на Годишните Награди за изкуство.

Ето какво сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева в качеството си на Председател на УС на Фондацията, във връзка с извънредното положение в страната:

„За голямо съжаление, поради форсмажорните обстоятелства, свързани с избухването на коронавируса в целия свят, съвсем логично е и нашата толкова чакана единадесета Церемония за връчване на Наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев“ да бъде отложена - решение, което взехме още преди две седмици, заедно с верните ни партньори. Сплотеният екип на Фондацията работи цяла година с голямо желание, вдъхновение и обич, за да може да подкрепим младите и толкова талантливи творци и да направим връчването на Наградите един истински празник и незабравимо преживяване, както за тях, така и за гостите, партньорите и огромната ТВ аудитория, която ще гледа нашето шоу.

Съобразявайки се с всички насоки и препоръки в тази кризисна ситуация, взехме решение да изчакаме по-добри и спокойни времена. Като начало прекратихме снимките на филмите на тримата финалисти за Награда за Кино 355, които се надяваме да може да започнем веднага след края на извънредното положение в страната ни.

Към този момент, новата дата за провеждане на Церемонията за връчване на Наградите за изкуство на Фондация "Стоян Камбарев“ е 1-ви юни 2020 г. отново в Централния Военен клуб.

Дотогава има доста време и искрено се надяваме тези 76 дни да бъдат достатъчни за преодоляване пика на вируса и последвалата го тежка и неочаквана криза, за да може да се нормализира животът на всички ни. Разбира се, най-важно е да запазим здравето и живота не само на близките ни, но и на тези, които не познаваме, но срещаме случайно, на тези, с които контактуваме ежедневно. Защото това, което ни обединява, е повече от всичко, и то е, че сме човешки същества. А човешките същества би трябвало да имат разум. Моля ви, бъдете умни и се пазете. Бъдете здрави и се обичайте! И съм сигурна, че и това ще отмине и ние отново ще живеем така както заслужаваме и както искаме и ще продължим да сбъдваме мечтите на младите и талантливите. Защото, както казва Булгаков в уникалния си шедьовър „Майсторът и Маргарита“ - „Всичко накрая се оправя. Така е изграден светът“.

Нека си припомним още веднъж кои са новите талантливи открития на Фондация „Стоян Камбарев“ тази година:

Петимата Номинирани за Награда за Полет в изкуството „Стоян Камбарев“:

ВАСИЛ ДИПЧИКОВ - съвременен танцьор и пърформър, КРИС ЗАХАРИЕВ - влогър, кино режисьор, МАРИЯ НАЛБАНТОВА - художник, МАРТИНА АПОСТОЛОВА - актриса и СИОН НАЙМАР - виолончелист.

Финалистите за Награда за Кино 355 са тримата младите кинорежисьори:
ЕВГЕНИЯ ТАНЕВА, ПЕТЕР ЧИВИЙСКИ и ВАНЯ БОЙЧЕВА.

В така създалата се ситуация да запазиш част от основните си партньори по време на сериозна криза е белег на огромно признание и доверие към Фондация „Стоян Камбарев“ и мисията й. Затова бихме искали специално и сърдечно да им благодарим и да ги убедим, че доброто, което правят има смисъл!

Церемонията за връчване на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” и Награда за Кино 355 е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. и ще се осъществи традиционно с подкрепата на Министерството на културата и официалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН и ЕНЕКОД АД и благодарение на Разсадник НАНОВСКИ, КАРИ Резиденс, Goto Jewellery and Diamonds, Технополис, VON POLL Real Estate Bulgaria, НДФ “13 века България”, Винарска изба Катaржина Естейт, Prime Development, Red Devil Catering, MERCI и VIP Security. Комуникационен партньор е New Events Vision. Продуцент е NOVA film.