Деца подкрепят деца в коледната кампания "Елхи на таланта" на фондация "Стоян Камбарев"

05 декември 2022 | 15:40
354
0
0

Приказните ЕЛХИ НА ТАЛАНТА превърнаха за четвърта поредна година алеята пред НДК в най-красивото празнично място в София. Светлините на живите елхи бяха запалени 1-ви декември и традиционно ще греят до началото на февруари следващата година, а на пролет ще бъдат подарени на Столична Община и залесени в Гората на Таланта, в която вече има близо 100 вечнозелени дръвчета - продължение и символ на каузата на кампанията.

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА е поредната фантастична идея на Фондация „Стоян Камбарев“, носеща името на култовия театрален режисьор. Събраните средства отново отиват за стипендии на даровити деца от многодетни семейства в нужда и ще покрият едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали. Ще бъдат закупени и много подаръци и ваучери. Благотворителната кампания се осъществява с официалното партньорство на Столична Община. Основна заслуга за успеха на инициативата има и лидерът в ландшафния дизайн и озеленяването г-жа Петя Нановска, която за четвърта поредна година прави най-голямото дарение, а именно всички красиви живи двуметрови елхи, които пристигнаха чак от Италия.

Традиционно, благодарение на ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА - единствената за сега дарителска кампания на Фондацията, едногодишни стипендии получават и много от музикалните й таланти и лауреати, както и най-младите носители на Голямата Награда за Полет в Изкуството- основен фокус на културната организация. Средства се насочват и към няколко късометражни филма, а миналата година, Фондация „Стоян Камбарев“ успя да финансира и издаде луксозно издание на поемата „Към Нея“ на младия поет и мултиталант Росен Карамфилов само благодарение на тази Коледна акция.

„С голяма обич подкрепяме тези даровити деца за поредна година. Убедена съм, че за да е ефективна помощта, не трябва да е само кампанийна и еднократна. Техните семейства разчитат на нас всяка година по Коледа и благодарение на Блготворителната ни кампания младите таланти продължават да пеят, свирят, танцуват, рисуват. Те отраснаха пред очите ни, а някои от тях се развиха забележително и това ни прави много горди! Прекрасно е, че ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА се превърна в красива Коледна традиция, с екологична стойност, сбъдваща мечти на тези чудни деца и радва всички софиянци и гости на града. Магично е! Сърцатият млад екип на Фондация „Стоян Камбарев“ се справи забележително с украсата, за което им благодаря, защото аз мога да движа нещата само от дистанция!“ - сподели от Лондон актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева - Председател на УС на Фондация „Стоян Камбарев“ и вдъхновител на кампанията.

„Близо двеста играчки, гирлянди и лампички има на всяка една жива двуметрова елха- в различен цвят и визия, според желанието на дарителите, а на специалните табелки се виждат и сърдечните им коледни пожелания. Голяма част от Коледните Благодетели се включват за поредна година, но се радваме и на много нови приятели и дарители, като някои от тях сами ни потърсиха и припознаха каузата като тяхна. За първи път се включиха и деца, които помагат на други деца! Колко е красиво това! Учениците от 139 ИОУ „Захарий Круша“, сами изработиха с много любов и въображение играчките за своята Елха на Таланта“- допълни маркетинг и пиар специалистът Ива Екимова, която тази година се включи и в ролята на мениджър на проекта.

На 1-ви декември вечерта, Четвъртото издание на ЕЛХИ НА ТАЛАНТА символично бе открито от изящната балерина и носител на Наградата за Полет в Изкуството 2022 - Емона Георгиева, която танцува под звуците на вечната класика „ЗИМА“ на Антонио Вивалди. Солист на маримба беше един от стипендиантите и лауреати на Фондация „Стоян Камбарев“ – изумителната Сара Чакърова. Танцът беше заснет, а ценителите на балетното изкуство и класическата музика ще могат да му се насладят в официалния You Tube канал и сайта на Фондация „Стоян Камбарев“, като част от аудиовизуалнен продукт - специален подарък и поздрав от Столична Община за всички софиянци и гости на града.

Ето избраните млади таланти от многодетни семейства от цяла България, които ще продължат да бъдат част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“, като нейни целогодишни стипендианти до завършване на средното си образование:
Далия Гюлай  10 г. певица от Велико Търново
Елиса Дончева 13 г. балерина от Варна
Станислав Пейчев 15 г. гайдар от град Лъки, Родопите
Пламена Георгиева 16 г. мултиталант от Бургас
Кристиана Кирилова 17 г. певица от Велико Търново
Калоян Праматаров 16 г. музикант от Бургас
Симона Славкова - 16 г  мултиталант от Бургас
Калоян Георгиев- 17 г. арфист от Смолян
Йоан Младенов- 17 г. пианист от София
Петя Симова -13 г. музикант от София


От тази година стипендиант на Фондацията става и младото дарование от Варна - изключителната София Иванова ( 14 г), която свири на флейта и се занимава с класическо пеене от малка. Тя е носителка на десетки международни награди.С много обич, Фондация „Стоян Камбарев“ продължава да подкрепя и семействата на приятели от артистичния свят, които шокиращо напуснаха този свят – това на Димо от P.I.F., който остави млада съпруга и две съвсем малки момиченца, това на обичания актьор Йосиф Шамли, чиито прекрасни дъщерички, се занимават с музика и още едно талантливо дете, чието име не оповестяваме публично, поради желание на близките.

Благотворителната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е активна до края на декември. 

Коментари

Добави Коментар

Най-четени