Автор
Woman.bg

Дженифър Анистън награби Брад Пит на наградите на Гилдията

Ясни са победителите в церемонията по връчването на 25-ите наградите на Гилдията на филмовите актьори (Screen Actors Guild Awards), които бяха раздадени вчера, 19 януари. Това е най-големият синдикат в американската киноакадемия, обединяващ към момента над 100 хиляди актьори от киното и телевизията. Ето защо нейните награди се следят отблизо в надпреварата преди Оскарите и се смятат като най-важният трамплин към тях.

Това го потвърждава и фактът, че през последните 25 години цели 21 актьори и 18 актриси, които са спечелили наградата в категорията „Най-добър актьор“, се сдобиват и със същата статуетка по време на наградите на Академията.


Хоакин Финикс

Напълно очаквано статуетката на Гилдията за най-добър актьор в главна роля отиде в ръцете на Хоакин Финикс за смразяващото му изпълнение в „Жокера“. Рене Зелеуегър, която плени сърцата на публика и критика с разтърсващото си превъплъщение в образа на Джуди Гарланд, в биографичния филм за холивудската звезда „Джуди“, заслужено грабна приза за най-добра актриса.

Рене Зелеуегър

На тазгодишната церемония обаче не липсваха и изненади в лицето на Дженифър Анистън, която получи награда за най-добра актриса в главна роля в драматичния сериал „Сутрешно шоу“ (The Morning Show), в който си партнира с Рийз Уидърспун.

Един от най-сладките и очарователни моменти от церемонията беше пламенната прегръдка зад кулисите между Анистън и Пит, която камерите уловиха, след като актьорите се поздравиха по повод призовете, с които бяха отличени.

Брад Пит и Дженифър Анистън

Самият Пит също спечели награда за най-добра поддържаща роля в лентата на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд".

Малко преди този така мил миг на размяна на нежности пък камерите уловиха актьора как гледа към бившата си изгора, докато тя получава престижната награда на сцената.


Удивление сред медиите предизвика и лентата „Паразит“ - социална сатира, посветена на огромната пропаст между богатите и бедните. Южнокорейският филм, който е с шест номинации за „Оскар“, получи награда в категорията за най-добър актьорски състав, побеждавайки фаворитите „Бомба със закъснител“, „Джорджо заека“, „Ирландецът“ и „Имало едно време в Холивуд“.

Въпреки че изпълнението на Робърт де Ниро в „Ирландецът“ беше пренебрегнато от наградите „Златен глобус“ и номинациите за „Оскар“, Гилдията отличи 76-годишния актьор, участвал в над 100 филма, с наградата за цялостно творчество. Де Ниро използва момента да отправи от сцената косвена критика към президента Доналд Тръмп.

Робърт де Ниро

"Има неща, които са правилни, има неща, които са погрешни, има злоупотреба с власт, и като гражданин, аз имам също толкова право колкото всеки друг да изразя мнението си", заяви актьорът. Той призна, че гласът му е по-силен заради конкретната ситуация и обеща да го използва "винаги, когато видя очевидна злоупотреба с власт".

В телевизионните категории наградите за най-добър актьорски състав спечелиха комедийният сериал "Удивителната госпожа Мейзъл" и драматичният сериал "Короната".

Четете още: По-яки от всякога: Брад Пит, Лео и Тарантино на червения килим