Автор
Woman.bg

Джералдин Чаплин идва у нас, получава Наградата на София

Джералдин Чаплин идва на 24-ия София Филм Фест като специален гост и ще получи Наградата на София за своя принос към изкуството.

View post on Instagram
 

Актрисата ще представи филма „Босият император“ на 20 март в Зала 1 на НДК, който е копродукция с българско участие.

„Босият император“ е драматична комедия, която разказва за краля (Петер ван ден Бегин), лишен от короната си след разпадането на Белгия. Негово величество за малко не се разделя и с живота си по време на нещастен инцидент в Сараево. Събужда се в санаториум на острова на Тито в Хърватия.

Там се налага да осъзнае сериозността на промените, довели до разпадането на ЕС. Той разчита на помощ от своя антураж (Люси Дебе, Бруно Жорис, Титус де Воогт), а и от една нова приятелка – гостенката Лейди Лиз (Джералдин Чаплин), за да се справи със собственото си объркване и с авторитарния директор на санаториума, доктор Ото Крол (Удо Киер).

В лентата Джералдин Чаплин изпълнява две роли, които са напълно противоположни, подобно на баща си във „Великият диктатор“.

София Филм Фест ще бъде официално открит на 12 март в зала 1 на НДК с филма „Петя на моята Петя” на режисьора Александър Косев, а акцент тази година е българското кино.