Джулия Робъртс и Шон Пен в главните роли в сериал за скандала 'Уотъргейт' (Видео)

На 24 април по Starz тръгва дългоочакваният нов сериал, под режисурата на Роби Пикъринг, посветен на аферата „Уотъргейт“ - Gaslit (“Осветен”). На 24 април по Starz тръгва дългоочакваният нов сериал, под режисурата на Роби Пикъринг, посветен на скандала, станал причина за оставката на президента на САЩ Никсън през август 1974 г. В една от главните роли във филма ще видим Джулия Робъртс.

Самият сериал ще е от няколко части и ще се завърти около Марта Мичъл, в ролята Джулия Робъртс, светска дама от висшето общество в Арканзас, омъжена за министъра на правосъдието Джон Мичъл. Тя е първият човек, който разбира, че президентът Никсън участва в скандала "Уотъргейт" и поставя съпруга си в ситуация на сложен избор.

View post on Instagram
 

Джон Мичъл ще бъде изигран от неподражаемия Шон Пен.



Новият сериал ще се различава от филма "Цялото президентско войнство" с Дъстин Хофман и Робърт Редфорд, който е на същата тематика, като фокусът ще падне върху журналистическото разследване за връзката между Никсън и "Уотъргейт".

Това подсказва, че Gaslit ще акцентира вниманието повече върху политическата интрига около скандала "Уотъргейт". Затова и ролята на Арми Хамър, която сега ще вземе Дан Стивънс, е интересна. Припомняме, че Хамър бе освободен от снимачната площадка на сериала миналата година заради обвинения в сексуално насилие и тормоз.


Арми Хамър

Персонажа, в чийто образ ще се превъплъти Дан Стивънс, е Джон Дийн – амбициозно и преуспяващо парвеню, разкъсвано от амбицията си да се издигне в йерархията на Белия дом, и моралната дилема дали е морално да излъже, за да защити президента.


Дан Стивънс

Стивънс е играл в хитовия британски драматичен сериал "Имението Даунтън", както и в сериала на Marvel "Легион". Но може би най-известната му роля е тази на Звяра в "Красавицата и звяра" от 2017г. Появява се и във филма на Netflix "Евровизия: историята на Файър Сага".

Колкото до Арми Хамър, освен изгубената роля в Gaslit, той загуби мястото си в трилъра за Студената война "The Billion Dollar Spy", както и тази в комедията "Уредена сватба" и филма "Предложението".

Четете още: Джулия Робъртс с романтично послание към любимия си за рождения му ден