Красивата актриса е родена на 6-и ноември 1988 г. в Скотсдейл, Аризона. Тя е артистична и лъчезарна още от малка. Обича да показва таланта си и се качва за първи път на сцена едва на 11-годишна възраст, когато участва в училищна пиеса. Ема се развива успешно през тийнейджърските си години, включвайки се в комедийна трупа, където се учи на изкуството да импровизира. Като типичен представител на зодия Скорпион, г-ца Стоун е амбициозна и постига целите си с много труд и упорство. Тя е целеустремена, смела и решителна и доказателство за това е, че когато е само на 14 г., бъдещата звездна актриса напуска родния си дом и се премества в Лос Анджелис заедно с майка си, за да преследва мечтата за бляскава и успешна кариера.



Усилията на Ема Стоун скоро дават първите си резултати. Преди да направи големия си пробив във филма „Супер яки“, Ема има епизодични участия в продукции като „Малкълм“ и „Медиум“.

Един от големите успехи в кариерата й е ролята, която изиграва в тийн комедията „Лесна, а?“. За нея Ема получава номинация за „Златен глобус“. Други големи продукции, в които актрисата има честта да участва, са „Оглупели от любов“, „Флиртология“ и „Невероятният Спайдър-Мен“. Но най-успешната й роля до момента е тази на Мия в култовия мюзикъл „Ла Ла Ленд“, за която през 2017 г. получава „Оскар“ - престижната награда, за която всяка актриса мечтае. Определено тази година бе изключително благодатна за младата чаровница на Холивуд. Тя официално оглавява класацията на „Форбс“за най-високоплатената актриса в света за 2017 г. Само за 12 месеца тя е получила внушителната сума от 26 милиона долара.

В чест на очарователната актриса днес ще ви споделим няколко любопитни факта за нея.

Знаете ли, че...



Рожденото й име е Емили Джийн Стоун, но тя избира артистичният й прякор да бъде просто „Ема“.

Напуска училище, когато е едва на 14 г., за да реализира мечтата си. За да убеди родителите си, Ема прави презентация на PowerPoint, с която описва подробно плановете си как да постигне най-голямата си цел.

Преди ролите на големия екран тя нашумява, след като печели реалити предаване по VH1.

По природа Ема Стоун е блондинка, но боядисва косата си в тъмно кафяво по волята на продуцентите на „Супер яки“.

През 2011 г. актрисата започва романтична връзка с Андрю Гарфийлд, с когото си партнират в „Невероятният Спайдър-Мен“. Двойката разделя четири години по-късно през 2015 г.

Ема Стоун получава първия си астматичен пристъп по време на снимките на еротична сцена за филма „Лесна, а?“.

Актрисата се явява на прослушване за ролята на Клер Бенет в сериала „Герои“, но не получава работата. По-късно тя споделя, че това е бил най-тежкият момент в кариерата й досега.

Ема Стоун и Райън Гослинг влизат в ролята на влюбена двойка три пъти.

Тя прави дебюта си на сцената на Бродуей с участието си в мюзикъла „Кабаре“ през 2014 г.

В същата година актрисата се показва в различна светлина като участва в липсинк с Джими Фалън.

Тейлър Суифт е най-добрата звездна приятелка на Ема Стоун.



Актрисата неведнъж е споделяла, че ако не беше избрала пътя на холивудска знаменитост, е щяла да бъде журналист.

Звездата има татуировка на лявата си ръка, която изобразява пилешки крачета. Тя е вдъхновена от хита на „Бийтълс“ „Blackbird”и е скицирана лично от Сър Пол Маккартни.

Преди време актрисата изтрива профила си във Фейсбук, заради страстта си към играта FarmVille.

Друг любопитен факт е, че най-големият страх на актрисата са паяците, иглите и да не бъде отвлечена. Също така тя твърди, че мъртвият й дядо, когото никога не е познавала, често я навестява и оставя знаци пред дома й.

Любимият актьор на звездната дама е Бил Мъри.

Ема Стоун – чаровното момиче, което днес навършва 29 г.



Четете още: Джулия Робъртс: Ако обичаш някого, кажи му го още сега на глас