Фейсбук сензацията „Живот в скалите“ вече е на пазара

Романът „Живот в скалите“, който стана разпознаваемо заглавие още преди да е излязал на пазара, вече е в книжарниците. Любопитно е, че месеци преди отпечатването на книгата, цитати от нея се разпространяваха в различни страници във Фейсбук пространството. Постепенно тези кратки фрази се превръщаха в афоризми и постигаха хиляди споделяния и вярна публика.

Авторката Мария Лалева сподели, че този успех е постигнат с умен ПР. Романът е дебют за авторката, която го е написала за 45 дни. През този период от време тя живяла в няколко морски града – Созопол, Поморие и Балчик.

Още преди официалната премиера на книгата, за нея вече имало поръчки, включително и от чужбина.

На самата премиера пък откъси от романа бяха прочетени от актьорите - Силвия Лулчева и Любен Чаталов, които са и близки приятели на авторката Мария Лалева.

Историята в романа „Живот в скалите“ заплита съдбите на няколко герои, които се срещат в стария Созопол. Младата нелечимо болна Марина и малкият й син Павел идват да живеят в морския град. Там се срещат с Михаил- известен пропил се актьор, Демир- мъдър и благ старец, Луиза – борбена и импулсивна арменка и баба Настасия – ясновидка и гадателка. Появата на жената и детето в малкия затворен свят на четиримата самотници в скалите преобръща живота на всички.

Раждат се красиви приятелства, започват неочаквани промени в живота на героите. Болестта на младата жена предизиква Михаил да преосмисли житейските си избори, да открие в себе си неподозирана смелост и стремеж към нов път. Демир и баба Настасия обвиват цялата история в мистика и усещане за предопределеност и предначертана съдба, разкриват пред новодошлите един различен свят отвъд зримата реалност. Луиза получава шанса да покаже дълбочината и силата на голямото си сърце. Надвисналата смърт лишава времето, изборите, думите, убежденията на героите от досегашните им граници и категоричност. Малкият Павел се превръща в център на една нова вселена за четиримата в скалите.

Как ще си отидат героите от този свят, как ще приемат смъртта, какво ще научат за себе си, любовта, приятелството, прошката и тайните на Бог в общуването помежду си, ще имат ли смелостта да надскочат своите илюзии, заблуди и страхове.

Един роман за важните избори, за които са нужни много кураж и тишина...