Автор
Woman.bg

Филмите от "Берлинале", които задължително трябва да гледате

Още едно от дългоочакваните събития за годината започна – Берлинале! Светът на киното празнува, а по червения килим вече се сипе звезден дъжд. А ето и кои са филмите, които ще вземат участие във фестивалната програма и трябва да гледаме задължително:

„Jessica Forever”

Любопитно заглавие за любителите на жанра фентъзи. Филмът е дебют за звездното френско дуо режисьори Каролин Поги и Джонатан Венил. Те са добре познати имена в света на късометражното кино.

“A Dog Called Money”

Това е едноименният албум на Пиджей Харви, които предизвика огромен успех през 2017. Ето защо забележителната дама взима решението да въвлече света в приключенията ѝ по създаването на албума заедно с колегата ѝ Сиймъс Мърфи.

View post on Instagram
 


„Ghost Town Anthology”

Нещо интересно и за почитателите на мистериите и интелектуалната провокация. Сюжетът разказва за нелепата смърт на тийнейджър, а още по-голям ефект оказва и фактът, че е издържан изцяло в черно-бяло. Филмът ще ни сблъска с илюзията и смъртта.

„What She Said: The Art of Pauline Kael”

Тя бе смела, тя бе критична, строга, провокативна, тя беше Полин Кейл – един от най-влиятелните филмови критици за миналия век. Определено лентата, посветена на нея и режисирана от Роб Гарвър, ще бъде изключително интересна и ще разберем каква е нейната позиция за доминацията на мъжете в Холивуд.

„The Souvenir”

Джоана Хог е сред най-интересните имена сред режисьорите в Европа. Тя е известна с иновативните си идеи и интересния ѝ поглед към отношенията между хората. Затова наистина си заслужава да обърнете внимание на филма ѝ „The Souvenir”. В него участват Робърт Патинсън, Тилда Суинтън, Онър Суинтън Бърн, Ричард Айоаде и Том Бърк. Сюжетът се върти около млада дама, студентка, която следва кино и започва връзка с мистичен господин.

View post on Instagram
 


„Satantango”

Заглавието ви звучи познато? Точно така, това е екранизация от новелата на Ласло Краснахоркаи от 1985-а.

„Mr. Jones”

Филмът е по действителен случай и разказва за британския журналист Гарет Джоунс, който прави сензационни открития за Гладомора в Украйна от началото на 30-те.

„Varda by Agnes”

Вестта за нов филм от режисьора Анес Варда винаги е вълнуваща, а Берлинале ще бъде домакин на премиерата му. Лентата носи заглавието „Varda by Agnes” и е документална автобиография.

Synonyms

Авторът, който стои зад филма, е израелският режисьор Надав Лапид. Той пресъздава усещането си за Париж, където е живял в по-ранен етап от живота си, на базата на лични преживявания.

View post on Instagram
 


„I Was At Home, But”

Тук става наистина призрачно. Сюжетът разказва за малко момче, ученик, което изчезва мистериозно от вкъщи. Една седмица по-късно то се завръща също толкова изненадващо и хвърля в смут всички около себе си.

Четете още: Жул Верн: Земята не се нуждае от нови континенти, а от нови хора