Автор
Woman.bg

Галерия “Артур” представя „INTERNO” – творчески проект на Доли Манева

INTERNO е поредица от състояния, визуализирани със средствата на фотографията. Представените творби са епизоди от процеса на адаптация, хармонизиране на вътрешния свят с осезаемото.

Всяко изображение е миг вглъбеност със свое послание. Изборът на еднакви формати подчертава емоционалната равносилност на отразените моменти. Човекът и природата са в постоянно взаимодействие, състоянията на вътрешния мир са природни състояния. Сливането им в едно носи пречистваща сила и енергия.

Цветността в изображенията е променлива. Светлината нюансира, моделира образите, тя е инструментът за навлизане в дълбочина, средство за докосване до същината.

Редуването на картини и текст създава специфичен характер в цялостното излъчване на експозицията. Смачканите листи с нахвърляни мисли символизират преходността в състоянията. Изображенията получават звучността на думи, а думите се визуализират в черно-бели контрасти.

„INTERNO” е експозиция – идея за адаптивността, за дългия път към себепознание, за връзката между личния свят и света отвън. Човекът в своята същност е част от природата. Изправен лице в лице с нея, тя го връща в реалния му ръст.

Автор: Поли Банкова - Манева

Четете още: Марти от „Пътят на честта”: Уча репликите с баба си