Автор
Цвета Герчева

Грип? Нямам време да боледувам, но спазвам тези правила

Зимата е в разгара си, всички сме тръгнали на истински лов за подаръци, а празниците около Коледа наближават със страшна сила. В офисите кипи работа, децата скоро излизат във ваканция и ние сме планували всичко около Нова година с изключение на едно - времето, което можем да прекараме в леглото с хрема, кашлица и температура.

Преди няколко години срещнах приятелка, която винаги беше в отлична кондиция и когато я попитах не боледува ли, тя се усмихна и ми каза: "Знаеш ли, нямам време за това.".

Разбира се, попитах я как го прави и пиша този материал защото вярвам, че съветите, които тя ми даде, наистина работят. И така - ето няколко стари тайни за това как да запазим здравето си през зимата:

Движете се - колкото може повече

Зимата е време, в което много от нас се обездвижват. Дали заради липсата на слънце или просто защото студът навън ни кара да мечтаем за сауна, чаша топъл чай и книга в ръка, но през мразовитите месеци ние масово правим една голяма грешка. Ограничаваме ходенето пеша, намаляваме спорта и изобщо превключваме на един сякаш "зимен" режим на работа на организма, който обаче обикновено понижава имунитета ни. А това е грешка. Когато не се движим достатъчно, хранителните вещества и кислородът не циркулират достатъчно добре в организма ни и това води до забавяне на всички процеси, включително и на защитните сили на тялото. Ето защо стар, но изпитан трик против грип е повече спорт, ски, йога, плуване - изобщо всичко, което може да накара кръвта ви да се раздвижи.

Ако не сте фенове на спорта - запишете си няколко часа за масаж. Със сигурност ще подобрят кондицията ви.

Сънят, който трябва да сънуваш

Казват, че ако сънят е некачествен, то от това най-много страда имунитетът. Всички ние знаем колко неприятно състояние е безсънието и липсата на възможност за активна почивка. Ако през зимата сънят ви е с влошено качество, това определено трябва да ви накара да се замислите дали подпухналите кръгове под очите ви са единственият резултат от това. Специалистите са категорични - ако искате грипът да ви подмине - не е нужно да разчитате само на ваксините. Просто отделете време да се погрижите за съня си.

Натуралните съставки, които повишават имунитета

В природата има много натурални съставки, които могат да ни помогнат в битката с бактериите и вирусите. Да подсилим имунитета си не винаги е мисия невъзможна, стига просто да знаем кои са тези дарове от Майката природа, които могат да ни помогнат да засилим защитните сили на тялото си. Сред тези, които имат доказано действие са Ехинацеята, натуралното витамин С и органичния Селен.

Комбинацията им в точно определена доза пък е една от най-мощните имуностимулиращи натурални добавки, които можете да намерите у нас. Можете да откриете и трите съставки във формулата на Цегет+ - натурална добавка за подсилване на имунитета.

Цегет влияе благоприятно както при първи симптоми, така и при грип, настинка, вируси и при възстановяване на организма след боледуване. Цегет+ е изключително добър и за превенция, като подсилва имунната система и собствените защитни сили на организма.

(в материала има продуктово позициониране)