Автор
Люблена Папазова

Хавиер Бардем става добрия шеф

Още едно вълнуващо заглавие става част от програмата на Киномания! "Добрият шеф" (The Good Boss) на режисьора Фернандо Леон де Араноа („Да обичаш Пабло”) е с участието на Хавиер Бардем. Филмът беше представен на кинофестивала в Сан Себастиан през септември, а само преди дни стана ясно, че той е испанското предложение за „Оскар”. В центъра на историята е Бланко (Бардем) – собственик на компания за индустриални везни в малък провинциален град. Той очаква посещение на комисия, която трябва да му даде награда за бизнес постижения. Но се оказва, че работниците заговорничат срещу него. Бланко обаче е твърдо решен да изглади проблемите в компанията си и да възстанови баланса, каквото и да му струва това.



Филмът обхваща много теми като институционалната дискриминация, класовото разделение и вредното влияние на капитализма, в допълнение към сложната мрежа от междуличностни драми, в която Бланко затъва. ДОБРИЯТ ШЕФ е качествена смесица от черен хумор, патос и режеща сатира, а Бардем е блестящ в ролята на добронамерения, но всъщност егоистичен шеф, който постепенно пропада до отчаяние и лудост. Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Киномания е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община. Филмовото събитие ще се проведе между 18 ноември и 2 декември и отново ще покаже най-доброто от седмото изкуство за последните две години.
Всички билети за прожекциите в зала 1 вече са в продажба и са налични на касите на НДК, както и онлайн на www.tickets.ndk.bg. Фестивалът ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки. Молим публиката да заповяда в киносалоните с маска и да спазва дистанция!

Четете още: Българският Монмартър кани на изложба