Автор
Woman.bg

Хиперреалистичните кукли на сестри Попови: Шедьоври от друго измерение! (Снимки)

Не. Не става дума просто за кукли. Става дума за нещо наистина необикновено. За нещо, което ще ви впечатли с уникалната си изработка. Нещо, което ще ви развълнува, хипнотизира и изуми...

Шедьоврите, излезли изпод ръцете на художничките близначки Екатерина и Елена Попови, са далеч от типичната играчка. Те нямат нищо общо с безжизнените матрьошки и равнодушните кукли Барби от тяхното детство.

View post on Instagram
 

Защото те са истинско произведение на изкуството. Красива и стойностна алтерернатива за всеки ценител.

Идеята за създаването на кукли, каквито светът никога не е виждал досега, се ражда у двете артистични дами преди повече от десетилетие. Целта им е да вдъхнат на творенията си душа, придавайки им уникален вид, оптимално близък до човешката визия и форма.

Преди да се захванат с изработката на конкретна кукла, сестри Попови гледат интервюта, правят задълбочени проучвания, запознават се подробно с историята и културата на образа, който искат да пресъздадат.

Хиперреалистичните им произведения са 40 см високи, изработени от полиуретанова смола, пластмаса или порцелан, имат правилни анатомични пропорции и са облечени в детайлно пресъздадени костюми от висшата мода.

View post on Instagram
 

Родени в град Перм и сега живеещи в Санкт Петербург, близначките правят кукли от 2004 г. В ранните си творби пресъздават популярни идоли и свои вдъхновители, като Мерилин Менсън, Дита фон Тийз, Мадона, Джон Галиано и други.

С времето и опита започват да обръщат все по-голямо внимание на детайла и тоалетите. Вдъхновение черпят от екзотични култури и творци с изявен индивидуален почерк. Най-ненадминат дизайнер и вдъхновител за тях обаче в крайна сметка си остава природата.

Светът толкова е луднал по тези великолепия, че днес колекционери се редят на опашка за техните творения, като дори Жан Пол Готие притежава две от куклите на Попови.

Четете още: От тези кукли ще ви настръхнат косите!