Автор
Woman.bg

Художничката Калина Ханджиева със самостоятелна изложба

В навечерието на Хелоуин, Арт Студио Калина посрещна гости и почитатели по повод откриването на самостоятелната изложба на художничката Калина Ханджиева – „Свобода“. Селекцията от уникални творби представя 23 платна маслена живопис и 16 графични рисунки върху цветен картон създадени с креда.
Цели три години Калина се подготвя за нова среща с публиката. Полетът на фантазията ѝ наистина е неудържим, а инспирация за платната си тя получава, след като прекарва известно време в Сан Франциско, Америка. Художничката запечатва местните пейзажи и е силно повлияна от красивото крайбрежие.


„Мога да кажа, че се почувствах истински свободна и именно този дух предадох и в картините си. Останалите пък са плод на моето въображение, те се носят в пространството, над облаците и над суетата“, споделя Калина. В някои от цветните си платна тя изобразява самата себе си като малка, другите са природни пейзажи, натюрморти, портрети, в които присъстват конете.



През 2016г. Калина Ханджиева открива собствено арт студио. „Не исках да бъде галерия и имах желание да променя представата за арт пространство. Да създам една артистична среда, сред която деца и възрастни да рисуват“, споделя талантливата художничка. Школата посреща четвъртата си работна година, а в нея се обучават таланти от 6 до 63 - годишна възраст.

Именно със своите курсове, Арт Студио Калина е уникално само по себе си и привлича хора с най-различни професии, дори чужденци от няколко държави. Обучението е от сряда до събота, а курсистите имат свободата да рисуват с всякакви материали върху хартия и платно, могат да оцветяват, да експериментират или да подреждат постановка (натюрморт). Студиото предлага и подготовка за художествени училища.