Автор
Люблена Папазова

Каква е мечтата на една идиотка?

Театър „Българска армия“ кани на премиера на 20 май от 19.30 часа на камерна сцена „Миракъл“. В пиесата „Мечтата на идиотката“ на Анатолий Дяченко се случват куп абсурдни ситуации. Пригответе се да проследите най-неочаквани обрати и още по-неочакван финал. Пригответе се да преминете през всички фази на изненадата: учудване, почуда, озадачение, недоумение, смут, изумление и в крайна сметка омиротворение и успокоение.


По пътя на всички тези крайни емоционални състояния ще ви поведе една интелигентна съвременна любяща жена, в изпълнение на Стефка Янорова. Ще надникнете в най-интимните, скрити кътчета на душата на нейната героиня, ще преминете през лабиринта от бушуващи страсти и съмнения, женска лукавост и яростна стръв за отмъщение, за да достигнете до простата формула на щастието, което тази жена не без известна доза самоирония ще нарече „Мечтата на идиотката“.

Когато сте готови за всичко това, лесно ще преодолеете затруднението и притеснението, породено от острите ѝ сблъсъци със съперницата й в любовта, в изпълнение на Василена Винченцо и с любопитство ще последвате нескончаемите лъкатушения във взаимоотношенията на „ТЯ” и „Тя”.

Кошмар или фарс? – режисьорът Валентин Танев оставя отговора за зрителите.