Автор
Woman.bg

Коледен графит на Банкси с бездомник просълзи света

Коледен графит на анонимния британски стрийт художник Банкси стана истинска сензация в Инстаграм. Рисунката трогна света с посланието си. Британецът публикува в профила си в социалната мрежа клипче на инсталацията с бездомник, полегнал на пейка с всичките си вещи. Пейката е дърпана от бели елени.

View post on Instagram
 


Само за дни видеото с арт композицията бе гледано над 3 милиона пъти. „Бог да пази Бирмингам. За 20-те минути, през които заснехме бездомника Райън, случайни минувачи му предложиха топла напитка, шоколад и запалка, без да е молил за нищо", сподели под клипчето творецът. Банкси, който пази своята самоличност в тайна, е известен със своите социално ангажирани графити. Името, рождената му дата и родното му място не са напълно ясни, защото самият художник предпочита да остане в сянка.

Припомняме ви, че през юли репортерът на Ай Ти Ви Робърт Мърфи разкри, че е открил видеоматериал, на който е заснет предполагаемият Банкси. Материалът от 2003 г. включва интервю с неназован художник с бейзболна шапка на главата. Долната част на лицето му е покрита с тъмен плат, но очите, челото и косата му се виждат отчетливо.
„Маскиран съм, защото всъщност не може да си графити художник и след това да огласиш самоличността си“, категоричен е художникът. Интервюто с предполагаемия крал на стрийт арта в това видео е с времетраене 35 секунди.

*И понеже Коледа наближава, а ние от woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци! Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.