Автор
Woman.bg

Константина Живова с първа изложба в чест на живота

Реалността е субективно понятие, едни я приемат за сива и скучна, а други – за вълнуваща и пъстра. Прекрасно е, когато на хоризонта се появи някой от онези хора, който да покаже, че цветовете и техните нюанси са безкрайно много, а човешката душевност и сетива могат да поемат още една доза щастие.

Един от тези хора без съмнение е Константина Живова. На широката публика е позната като лице от телевизионния екран. Работила е дълги години в най-известните родни телевизии. Освен като телевизионен водещ, Ина е участвала и в друг ТВ проект - култовия сериал “Под прикритие”. Освен че се раздава на 100% в работата си, семейството, кухнята и фитнеса, Ина не спира да покорява нови и нови предизвикателства. Тя написа любовния роман “Завинаги”, който провокира дамите и обиколи света. А преди година захвана четките и боите и се посвети на рисуването.

На 18 септември в Галерия 2.0 в София тя представи първата си самостоятелна изложба “OMNIA”. Вдъхновени от цветовете на живота, нейните картини пренасят в една по-пъстра и заредена с положителни емоции реалност. На събитието бяха представени 20 от тях, които мигновено завладяваха присъстващите с цветовете и техниките, които Ина е използвала. Част от тях вече са собственост на някои от гостите. А сред тях можеха да се видят Денди, Деляна Маринова-Джуджи, Вяра Атова, Райна Налджиева, Георги Янев, Десислава от ЛаТиДа, Вихра Петрова, Кузман Илиев, Владимир Сиркаров, операторът Александър Станишев и режисьорът Клара Армандова. Една от картините вече ще бъде на театрална сцена, тъй като вече е в ръцете на Клара.

Отраснала съм в галерия. Майка ми Ани Вачева 20 години бе галерист в галерията в Монтана и от 5-годишна съм по изложби. От дете съм научена да ценя картините и изкуството, познавам много художници и като дете наблюдавах как рисуват“, споделя Ина. И признава, че у дома си има много подарени и купени произведения на именити български художници.
Признава, че рисуването вече се е превърнало в нейно ежедневие и всеки ден се посвещава на него. В момента подготвя експресна картина по поръчка, след дълъг разговор с бъдещия й собственик. „Винаги се съобразявам с човека. Трябва да знам какво си представя като цветове и какъв е интериорът. Защото освен вътрешен порив, рисуването е и отговорност към този, който ще му се наслаждава у дома си“, завършва Ина.
Всеки, който иска да се докосне до творчеството й, може да посети страницата й във Фейсбук.

*Фотограф на снимките: Петър Тодорински