Автор
Woman.bg

Къде е "По-студено от тук?" пита Военният театър

Театър „Българска армия“ кани на премиера на 31 май. Пиесата „По-студено от тук“ е постановка на Владимир Люцканов, а в нея участват Стефка Янорова, Веселин Ранков, Гергана Данданова. Авторката Лора Уейд е от младото поколение британски драматурзи. Родена е 1977 в Бедфорд. Тя е само на 28 години, когато пиесата „По-студено от тук” й донася световна известност. С нея авторката сякаш иска да докаже, че за добрата, вълнуваща драматургия няма забранени теми. Студ и смърт тя противопоставя на любов и топлота по един изключително предизвикателен, но и изящно трогателен начин.


Сюжетът ни пренася в студения семеен дом на едно семейство, където отчуждението и пропуснатите разговори са довели до същинското премръзване. По изключително елегантен начин, през сълзи и усмивки, Лора Уейд използва темата за физическата смърт като фон, на който показва смъртта в отношенията между хората.

Проследявайки последните месеци от живота на Майра (Стефка Янорова), взаимоотношенията със съпруга й Алек (Веселин Ранков) и дъщерите им, както и между самите сестри Хариет (Гергана Данданова) и Джена (Елена Нацариду), публиката заедно с героите преминава пътя на осъзнаването за ценността от споделянето и разбира, че истински могат да ни стоплят само близките хора около нас.

Четете още: Цветана Манева си сменила името