Хелоуин наближава и мнозина са в подготовка за празника. Именно на такава тема е и най-новия филм, който ще тръгне по кината в петък. В лентата Хелоуин обаче не е такъв, какъвто си го представяте, а е наситен с много кръв. Истинска!

Джейми Лий Къртис е в ролята на Лори Строуд, която за последен път се изправя срещу Майкъл Майърс – маскирания убиец, който я преследва от 40 години (независимо, че е в затвора), след като тя едва се спасява в нощта на Хелоуин.

Нещата загрубяват, след като и семейството на Лори също е в опасност и то години наред. Затова смелата дама взима нещата в свои ръце и обучава дъщеря си още от дете как да се пази, особено на Хелоуин. Години по-късно обаче внучка ѝ попада в плен на човека с маската, който сее смърт след себе си.

Трите дами - баба, майка и внучка, се впускат в жестока борба за живота си. Само инстинктът за самосъхранение и подготовката години наред ще им помогне. Кой ще остане жив от това смъртоносно бягство на Хелоуин...

Ето, какво се случва зад кадър

Майсторът на хоръра Джон Карпентър ще е изпълнителен продуцент и творчески консултант на филма, в сътрудничество с най-успешния в момента продуцент на хоръри Джейсън Блум (Бягай, На парчета, Истина или предизвикателство). Вдъхновени от класиката на Карпентър, Дейвид Гордън Грийн и Дани МакБрайд написват нова история, следваща събитията във филма от 1978 г., а Грийн е и режисьор.

Хелоуин ще атакува кината на 19 октомври

Времетраене: 110 минути

Актьори: Джейми Лий Къртис, Джуди Гриър, Уил Патън, Ник Касъл, Анди Матичак, Омар Дж. Дорси