Автор
Цвета Герчева

Любими фотографи: Ани Петрова с арт изложба в рамките на "Жълти павета"

Казват, че да снимаш живота, е едно особено изкуство. Просто, защото за да направиш красив фотос, трябва да го обичаш. Не просто снимането, а живота трябва да обичаш. Може би затова и снимките на Ани Петрова винаги се получават. Защото обича не само да си носи тежката чанта с фотоапарата и обективите, а и защото обича да живее, да преживява емоцията на деня и да казва "Здравейте как сте, аз съм просто прекрасно!".

А ако искате да се докоснете до творчеството ѝ, още днес идете да видите изложбата ѝ, която е част от арт събитията на музикалния фестивал "Жълти павета", създаден от Теодосий Спасов.

Фестивалът стартира вечерта в театър "Българска армия" в София, а фотоизложбата на Ани Петрова е разположена в клуб "Максим", където ще видите събрани на едно място фотографии на музиканти, правени през годините - като Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Стунджи, Пати Остин, Патрисия Каас, издават от БНР.

Само след няколко дни пък фотографът на БНР ще изненада феновете си с втора експозиция, този път в Бургас. Изложбата в крайморския би град ще бъде част от фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Там Ани Петрова ще покаже черно бели фотоси на популярни БГ личности като Петър Слабаков, Йосиф Сърчаджиев, Наум Шопов и още много, много други.

Морската изложба се открива на 10 октомври в Експо център „Флора“ в Бургас.

Имате ли 10 минути за изкуство днес? Минете през клуб "Максим" точно до Военния театър и вижте изложбата на Ани.

Заслужава си.