Автор
Кристина Кирова

Любими песни за любими хора: Михаил, Кристина и Константин Белчеви събраха най-обичаните звезди в зрелищен концерт

Има вечери, за които се сещаме с усмивка, но има и вечери, които запомняме завинаги, защото са предизвикали най-топлите и красиви емоции в душата ни и са ни подсетили, че няма нищо по-важно от щастието в любовта и силата на музиката. Точно такъв беше и празникът, който Михаил и Кристина Белчеви, и синът им Константин ни поднесоха в зала 1 на НДК на 22-ри март - „Любими песни за любими хора“.

Хиляди зрители се насладиха на мащабния концерт, в който взеха участие едни от най-обичаните български звезди. Вечерта започна с изпълнение на „Спомен за утре“ от домакините на събитието Кристина и Михаил Белчеви.

„Любими песни за любими хора“ продължи с вечните хитове, изпълнени от Орлин Горанов, Илия Ангелов, група „Сигнал“, Хайгашод Агасян, Георги Денков, Георги Дюлгеров, Мария Илиева, Деси Добрева, Кристина Димитрова, група „Супер трик“, братя Аргирови и актьора Дарин Ангелов.

Истинска наслада беше да се потопим и в магията на театъра, когато на сцената излязоха великолепните Бойка Велева и Ивайло Захариев, които изпълниха поетична интермедия от спектакъла “Усещане за любов” и ни докоснаха сърцата с бисери от световната любовна поезия.

Един от най-красивите моменти и безспорен акцент на вечерта беше, когато Михаил Белчев запя „Не остарявай, любов“. Само за няколко минути препълнената зала 1 на НДК се изправи на крака, за да го аплодира. Защото, за кой ли път, думите, текстът и гласът му събудиха най-красивите емоции в многохилядната публика. След тази вечна песен, насладата за нас продължи с „От много, много отдалеч“, която Михаил изпълни специално за съпругата си Кристина. И в този момент си припомнихме – няма нищо по-истинско и свято от любовта, която процъфтява в годините, преплита се в музиката и стиховете и оставя красота и нов живот след себе си.

Вечерта беше закрита подобаващо от Веселин Маринов, който изпълни едни от емблематичните песни в репертоара си и шедьовъра - „За теб, Българийо“.

Концертът „Любими песни за любими хора“ беше осъществен, съвместно с „БГ Радио“. Водещ на събитието беше Атанас Стоянов, вечерта премина под режисурата на Николай Априлов. Безупречната организация на бляскавото събитие е дело на компания “БЕЛКОН” на изключителния Константин Белчев, която не само има вече сериозен опит в реализацията на подобни концерти, но е гаранция за стил, класа, блестящ звук, интелигентна комуникация и перфекционизъм.