Автор
Люблена Папазова

Марти от „Пътят на честта”: Уча репликите с баба си

От вчера българските зрители имат нов малък любимец. Синеокият Марти от сериала „Пътят на честта”, който тръгна по Нова телевизия, има една от централните роли заедно със звезди като Ивайло Захариев, Силвия Петкова и Веселин Плачков. 9-годишният Александър Спиров бил избран за ролята на Марти след видеокастинг. Майка му го заснела как играе сцени от сериала и ги изпратила на продуцента Маги Халваджиян.

Момчето вече има опит пред камера, защото е участвало в няколко реклами с баща си Пламен, бивш актьор от театъра в Пловдив. Спиров-младши снимал цяло лято сериала и станал приятел с всички от екипа, разказа той пред woman.bg. Предстои заснемането на още близо 50 серии и главният герои се притеснява, че заради тях ще има проблеми в училище. Той е завършил трети клас само с шестици и петици. „Единствено по-трудно ми бе „човек и природа” и изкарах само тройка. Сериалът обаче много ми помогна по този предмет”, разказва Александър.

Той се надява все пак да се справи добре на предстоящите малки матури, като съчетава ангажиментите в училище и на снимачната площадка. Учи репликите с баба си, защото майка му все още работи на морето. Няма гадже, но това едва ли ще продължи дълго, след като от вчера той е новата малка звезда на българския екран. Сред останалите актьори личат имената на Симеон Лютаков и Борислав Захариев, по-известен като Боби Турбото, който работи с Халваджиян в шоуто „Като две капки вода”.

Сценарият на Милена Фучеджиева и Елена Иванова е вдъхновен от истински събития, в която няма фантазии, а обстоятелства от реалния живот. Сблъсъкът между поколенията, достойнството и борбата за оцеляване на една самотна майка в големия и непознат град. „Историята започва с бягството на Кера (Силвия Петкова), а едва след това зрителят разбира причината за това решение. Историята представи и криминална нишка, която започва в далечната 90-та и се завръща в съвременния свят с неизплатени дългове от миналото.


Режисьори на сериала са Виктор Божинов, Димитър Коцев-Шошо, Александър Косев, Зоран Петровски и Станислав Тодоров – Роги. Само няколко часа преди излъчването на първия епизод в столично кино се събраха част от екипа, заснел филма, заедно с продуцента Магърдич Халваджиян, кинокритици и фенове, за да видят на голям екран първите два епизода.

Четете още: Дженифър Анистън проговори за проблемите си със здравето