Автор
Woman.bg

Млади таланти и поп звездата Лий Райън изгряват на Церемонията на Фондация 'Стоян Камбарев'

Ден след Светлата седмица, на 24-и април, десетки звезди, холивудски знаменитости и голяма част от културния и бизнес-елит се очакват в JOY Station за 14-тата Официална Церемония за връчването на култовите вече Награди на Фондация „Стоян Камбарев“ - Наградата за Полет в Изкуството и Наградата за Кино 355!

Почетният Председател на Фондацията Президентът Петър Стоянов (1997-2002) и Почетният член Президентът Росен Плевнелиев (2011-2017) по традиция участват в Официалната Церемония и награждават част от заслужилите млади артисти. Двамата президенти ще бъдат придружени от очарователните си съпруги Антонина Стоянова и Деси Банова. Кметът на София Йорданка Фандъкова също е един от верните приятели на младите и талантливите и на Фондация „Стоян Камбарев”, която се радва на приятелството и подкрепата на видни личности от политическия, обществения и културния живот в България - винаги част от тази специална вечер, изпълнена с много талант, кино, музика и красота!



Водещ, по добра традиция, ще бъде топ-журналистът Ники Кънчев. Голямата поп звезда Лий Райън - вокалист на една от най-успешните бой банди в света BLUE, пристига специално, за да се включи в Церемонията по връчването на престижните статуетки изцяло благотворително и да подкрепи младите таланти на Фондацията.

Преди шест, години Фондация „Стоян Камбарев“ даде поле за изява на голяма сцена на едно талантливо дете, което разцъфна и се превърна в младата звезда и Гласът на България Жаклин Таракчи. Тя ще покори сцената на Наградите с омагьосващия си глас.

Гордостта на България в Евровизия Елица Тодорова, е приготвила специално шоу за Церемонията, заедно с близнаците тъпанджии Пищолски.



Традиционно на сцената ще изгреят с таланта си и номинираните за Наградата за Полет в Изкуството. Единственият български бандонеонист Стоян Караиванов ще представи квартета си, част от първия роден танго оркестър „Либертанго“.



Публиката ще аплодира и останалите победители в различните области на изкуството през 2023 година, номинирани за Наградата за Полет в Изкуството: изящната поетеса-добротворец Лилия Йовнова, художникът Думисани Карамански, младата надежда на българското кино Елеонора Иванова и любимецът на Дисни Петър Байков.

Елеонора Иванова

Лилия Иванова

Думисани Карамански

Петър Байков

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОМИНИРАНИ`2022:
https://www.youtube.com/watch?v=FcbT8roPDDI&t=8s

На живо, по време на Официалната Церемония, публиката за пети път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355. Финалисти тази година са Мартина Троанска, Румен Русев и Виктория Павлова.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАГРАДА ЗА КИНО 355:
https://www.youtube.com/watch?v=NYBn7t-ihD4&t=110s

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев се осъществява с подкрепата на Столична Община и Министерството на Културата и официалното партньорство на УниКредит Булбанк, Бон Марин, РИСК Инженеринг и Разсадник НАНОВСКИ и приятелството на IDEAcomm, Косанин Парк, Технополис, Гранд Хотел Астория, BLACK Sea Film, Magic Shop, BUFO, Ars Digital studio, VIP Security, MERCI, винарска изба Катаржинa Естейт, Перно Рикар България, ядки Rois, Red Devil, изворна вода RILANA, SSG, счетоводна къща РАН-Е, Bridal Fashion и ALLDENTAL.
Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.