Автор
Woman.bg

Много смях и бягство от скуката в премиерата на Сатирата

Младите актьори на Сатиричния театър, начело с Асен Мутафчиев и Мартин Гяуров, се забавляват заедно с публиката в най-новата премиера на Сатиричния театър „Нещо се обърка“. Те ни превеждат през перипетиите на класическо английско криминале, разиграно от самодеен театър. „Ние направихме сериозно обновяване на трупата и назначихме много млади актьори. И търсейки подходящ текст, с който ние да направим техният дебют, сметнахме, че това всъщност е текстът, който е подходящ. Той е интересен, занимателен, много смешен, много труден за работа, сценичният разказ тече на два пласта", обясни режисьорът на постановката Николай Младенов.

Публиката участва почти наравно с актьорите в постановката, защото двама щастливци излизат на сцената, макар и само за кратко. Играта със зрителите започва още преди началото на самото представление, затова бъдете готови млад асистент-режисьор да ви пита за изгубени дискове, още докато заемате местата си. Специални поздравления заслужава преводачката Златна Костова, която се е справила блестящо с доста трудния текст на Хенри Луис, Джонатан Сейър и Хенри Шийлдс, пълен с игра на думи и типични английски фрази.

А от пиесата изводът е ясен-колкото повече се опитваме да прикриваме грешките си, толкова по - видими са те за останалите. Какви са те – ще разберете само, ако гледате спектакъла „Нещо се обърка!“, за да си подарите час и половина искрен смях и бягство от реалността, която толкова ни измъчи в последно време. Следващите дати, на които може да го направите: 27.09., 08.10. и 21.10.2021 г., от 19:30 ч.

Четете още: Андреа Бочели: Животът е най-големият и най-хубавият дар