Автор
Woman.bg

На романтична разходка със Стаси Айви в Рим

Пътуващият филмов влог на Станислава Айви тази седмица ни пренася в един от най-красивите градове в света. Рим е основна филмова локация от много години, където са снимани много емблематични филми и Cinema Confidential ще се разходи по много от местата, които често попадат във филмови ленти. “La Dolce Vita” или “Сладък живот” проследява приключенията на журналиста Марчело Рубини из предимно нощен Рим, но освен Фонтане ди Треви, останал най-популярен от филма, виждаме и много други любими места в града. Част от другите сцени са заснети на улица “Виа Венето”, както и във филмовото студио “Чинечита”, където са построени 80 различни локации за филма.

Романтиката на града също не убягва на филмовия бизнес и събира холивудски звезди в различни римски истории, по чиито стъпки ще се насочи Cinema Confidential.
Италианска звезда, родом от Рим е и главен герой в историята тази седмица. Пиерфранческо Фавино започва кариерата си в италианското кино и телевизия в началото на 90-те години и е участвал в над 40 продукции до днес. Носител е на две статуетки на италианския еквивалент на наградите “Оскар” – “Давид Ди Донатело”. Талантът му бързо му носи и участия в холивудски продукции – Христофор Колумб е в “Нощ в музея”, генерал Глозел в “Хрониките на Нарния: принц Каспиан”, работил е два пъти с режисьора Рон Хауърд – като инспектор в “Ангели и демони” с Том Ханкс и Юън Макгрегър, както и състезател от Формула едно в “С пълна газ”, снимал се е и с Брад Пит в “Z-та световна война”. “Ние имаме много силно кино и може би трябва да вярваме повече в него. Аз работя в САЩ, защото съм европеец и светът търси това - различни хора. И ние можем да им го дадем, както и те на нас. Много е хубаво да си заобиколен от творци от всякакви националности и всички да принадлежите към една голяма идея – тази на киното,” казва Фавино пред камерата на филмовия влог.

Можете да следите Cinema Confidential в следните канали:

www.cinema-confidential.com

https://www.youtube.com/stanislavaivycinemaconfidential

https://www.facebook.com/cinemaconfidential/

https://www.instagram.com/cinemaconfidential/