160 издателства ще предложат на читателите над 10 000 заглавия, събрани на едно място, от днес в НДК в рамките на Пролетен базар на книгата. Изложението се радва на голям успех от години, заради големите си намаления, като традиционно започва след Деня на българската просвета и култура 24 май и в навечерието на Международния ден на детето. Събитието ще продължи 6 дни и се очаква да го посетят над 40 000 души. Освен познатите вече заглавия, организаторите от Асоциация "Българска книга" обещават и много нови, които ще имат своята премиера по време на базара.

Най-голямото изложение на книги, след панаира на книгата през декември, отдавна няма претенции само в търговската част и предлага на изкушените от книгите много съпътстващи събития в програмата си. Тази година те са над 50 - литературни четения, нови заглавия, срещи с автори и раздаване на автографи, дискусии. В навечерието на 1 юни ще се разгърне и "Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи", в който акцент ще са произведенията за най-малките и тийнейджърите.


Пролетен базар на книгата е с вход свободен и може да се посети от 28 май до 1 юни (вторник - събота) от 10:00 ч. до 20:00 ч. На 2 юни (неделя) - от от 10:00 ч. до 18:00 ч.