Автор
Цвета Герчева

Най-добрата ти приятелка ще се влюби в това място

Някога, незнайно кога, или може би още по-рано, хората започнали да рисуват. Днес разглеждаме историите, които те ни разказват с картините си от различни праисторически пещери, наслаждаваме се на фреските от двореца в Кносос и тайно се възхищаваме на червената гръцка керамика. И понеже психолозите казват, че във всеки от нас спи един голям художник, тази пролет ние имаме едно предизвикателство към вас - защо не събудите своя арт талант в най-новото място за изкуство и вино в София?

Venus art&wine е създадено, за да ви накара да забравите ежедневиетo си и да се потопите в детайлите, цветовете, нюансите и аромата на чаша изключително добро вино от бутикова френска изба, което не може да бъде намерено на нито едно място в София. Зад арт проекта стоят Деси и Даниела - две жени, които вече са разбрали най-важната истина за живота. Не ми я споделят, защото казват, че трябва да дойда да порисувам една вечер след работа при тях и тогава може сама да открия своята ценна сентенция за щастието.

"Харесваме усещането, което изкуството ти дава. А когато то е комбинирано с чаша добро вино, удоволствието става пълно", казват те, докато посрещат екипа ни в Venus art&wine. Пространството се намира в самото сърце на София зад паметника на Цар Освободител на улица "Хаджи Димитър" 9-11, а когато застанеш пред статива лице в лице с бялото платно, започнеш да миксираш акрилните бои и усетиш силата на цветовете и това да създаваш нещо ново и свое, тогава наистина разбираш защо големите художници обикновено са и големи личности. Защото изкуството те прави по-добър и по-щастлив човек.

Затова и Деси и Даниела казват, че вече имат много заявки за празнуване на рождени дни, за специални корпоративни събития и за тийм билдинг сесии в новото арт пространство. "Изкуството и виното се оказаха двата универсални езика, които най-лесно ти дават възможност да се докоснеш до културата на един народ. Затова и при нас пристигат много чужденци, които искат да усетят духа на България чрез рисуването", казват двете дами. Всъщност само броени дни след откриването му, арт пространството, в което виното е на почит, вече събира десетки почитатели на рисуването.

Каква е следващата тематична вечер можете да видите тук, а ако искате да сте сигурни, че за вас ще има запазено място зад статива, заявете своя билет от тук. И когато отново тръгнете да правите своята равносметка след дългия работен ден в града, не забравяйте, че на "Хаджи Димитър" 9-11 има едно място с много стативи и отлично вино, което работи от 19.00 ч до 22.00 ч и ви очаква не просто за да порисувате и да изпиете чаша добро вино. Venus art& wine е създадено, за да ви накара да усетите още по-осезаемо удоволствието от живота. Не го пропускайте за нищо на света!

*Харесайте фейсбук страницата на Venus art&wine за да следите за всички интересни събития в новото арт пространство на София.


(в материала има продуктово позициониране)