Най-красивата и влиятелна дама в Холивуд - Летисия Каста на 44

Днес една от най-красивите и влиятелни дами в света на модата и шоубизнеса, Летисия Каста, празнува своя 44-ти рожден ден.

Тя е родена през 1978 г. в Понт Одмер, Франция и е второто от общо три деца - има по-голям брат и по-малка сестра. Тя израства щастливо и спокойно в родния си град, а когато е само на 15 години вече красотата и харизмата й са забелязани от моден агент, докато си почива на плаж в Корсика. Той й предлага да заснемат кадри за нейното портфолио и тя получава съгласието на родителите си да се снима. Фотографиите силно впечатляват собствениците на модната агенция "Мадисън" и на френското издание "Ел" заради неописуемата природната хубост на Летисия. През 1993 г. тя подписва първия си договор с марката GUESS.
Три години по-късно Каста вече е един от водещите супермодели на "Виктория Сикрет", а през 1998 г. става лице и посланик на "Лореал". Летисия се снима за списания като "Спортс Илюстрейтид", "Ролинг Стоун", "Ел", "Харпърс Базар", "Вог" и много други. Тя е била на корицата на повече от 100 издания и е била рекламно лице на едни от най-големите марки в света на красотата и модата. През 1999 г. Летисия Каста е избрана от правителството на Франция да бъде модел за бюста на Мариана.



Супермоделът участва в множество рекламни кампании, фотосесии за големи списания, музикални видеоклипове (през 2010 г. участва в клипа към песента "Te Аmo" на Риана) и се снима във филми, като един от тях е "Астерикс и Обеликс срещу Цезар" през 1999 г. Забележителната Летисия участва и в българския филм "Островът" на Камен Калев, който бе заснет тук през 2010 г.

Каста става майка за първи път през 2001 г., когато ражда дъщеричката си Сатийн от тогавашния си приятел Стефан Седнауи. Пет години по-късно Летисия ражда и сина си Орландо от актьора Стефано Акорси. Двойката се сдобива и с още едно дете през 2009 г. - дъщеря им Атина.

Летисия е една от най-успешните дами в света на красотата, модата и изкуството и несъмнено е сред символите на Франция. Честит рожден ден, прекрасна Летисия Каста!

Четете още: Надя Буланже: най-влиятелния учител в света след Сократ

Няма нищо по-хубаво от малката черна рокля и кралица Летисия го доказа (снимки)
МОДА
Автор Ева Григорова

Няма нищо по-хубаво от малката черна рокля и кралица Летисия го доказа (снимки)

Автор Ева Григорова



Четете още: Всяка раздяла е връзка, всяка загуба - шанс за промяна