Автор
Ева Геoргиева

Най-вдъхновяващите и талантливи италиански музиканти споделят мнението си за България

На 14-ти юли в София екипът на Woman.bg се срещна с италианското музикално трио Il Volo, изпълняващо поп музика и опера. Членовете на групата Джанлука Джинболе, Игнацио Боскето и Пиеро Бароне застанаха пред камерата на Ева, за да изкажат впечатленията си от България, в която идват за пореден път.

View post on Instagram
 


Кариерата на талантливите момчета започва през 2009-та година, когато те се записват за участие в италианското телевизионно шоу Ti lascio una canzone, в превод "Оставям ти една песен". В предаването и тримата се изявяват като самостоятелни артисти, а накрая форматът е спечелен от Джанлука с песента на Андреа Бочели Il mare calmo della sera.

Непосредствено след края на шоуто момчетата създават групата Il Volo, а за последните 12 години не само че не са се разделили, а напротив: покоряват нови върхове и вдъхновяват младото поколение по цял свят с изящните си гласове.

View post on Instagram
 


Кариерата им продължава да върви стремглаво нагоре, а в момента музикантите са на световно турне, чрез което промотират и последния си албум Il Volo Sings Morricone, вдъхновен от музиката на маестро Енио Мориконе.

Концертите им в София бяха прекрасно изживяване, изпълнено с емоция и красива музика, както и не малко изненади. Освен общите си песни, Джанлука, Игнацио и Пиеро изпяха и соло кавъри на някои от най-известните парчета от световната музикална сцена, слязоха от сцената, за да поздравят публиката и за финал изпяха Grande Amore- една от най-известните им и докосващи песни.

Цялото видео гледайте тук: