Актрисата Ирини Жамбонас спечели наградата "Сърцето на Сараево" за най-добра актриса за ролята си в най-новия филм на Стефан Командарев "В кръг". Това се случи в рамките на 25-ото издание на именития кинофестивал.



Още с първото представяна на филма на Командарев на международен кинофорум, а именно в Сараево, той успя да плени сърцата на критиката и публиката. Доказателство за това е, че "В кръг" спечели две от общо шестте фестивални награди за игрални пълнометражни филми.



Първата е „Сърцето на Сараево“ за Ирини Жамбонас, която впечатли журито „с дълбокото си и многопластово изпълнение, с детайлността и прецизността, на което не можем да не повярваме“.
Вторият приз е награда CINEUROPA за „Изключително постижение в европейската аудиовизуална култура“.

„Най-голямото признание е, че всички, които са гледали „Посоки“ споделиха, че с „В кръг“ сме постигнали още по-добър филм и сме надградили успеха на предишния“, признава Командарев.

„Изключително щастлива съм от това признание. Работата със Стефан Командарев винаги е голямо предизвикателство за нас, актьорите. Приемам тази награда като признание за целия актьорски състав“, сподели радостта си 49-годишната Жамбонас. Припомняме, че звездата на Ирини изгря с култовия филм от близкото минало „Маргарит и Маргарита“.



„В кръг“ е вторият филм от планираната трилогия на Командарев след реализацията на „Посоки“. Той разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Попандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др. Оператор е Веселин Христов, сценаристи - Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти - Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“.



Припомняме, че миналата година големият приз „сърце“ на Сараево грабна българо-германско-френската копродукция – „Ага“. Вълнуващият сюжет пренася зрителите в юрта сред мразовитите полета на Сибир, за да за да разкаже една история за силата на любовта, за стойността на семейните ценности и вярата в доброто!

Филмът "В кръг" тръгва по кината в България на 8 ноември.

Четете още: Рей Бредбъри и любовното писмо до едно детство