НДФ '13 века България' издирва млади таланти в изкуството и науката

22 ноември 2021 | 11:26
279
0
Снимки: PR
0

НДФ „13 века България“ за втори път организира Националната награда „13 века България“ за подкрепа на млади таланти в съвременното изкуство и наука. Претендентите трябва да побързат, защото крайният срок за подаване на кандидатурите e до края на 2021 г.

Изпълнителният директор на Националния дарителски фонд Слава Иванова подчерта, че отличието е необходимо. Чрез него младите, талантливи и съзидателни хора в България ще знаят, че има грижа и мисъл за тях, че се цени всичко онова, което правят за родината си.

За наградата могат да кандидатстват български граждани на възраст до 35 години със завършено висше образование в сферата на изкуството и науката със значими постижения в съответната област, приети през 2021 г. за следдипломна квалификация в акредитирани висши учебни заведения на територията на Европа, без България.

Конкурсът протича в два кръга. В първия тур жури, определено от Управителния съвет на НДФ „13 века България“, избира шестима номинирани кандидати, които ще бъдат обявени в периода 01 – 31 януари 2022 г. В подкрепа на всеки от тях Фондът ще организира кампания под надслов „Подкрепи таланта - дари “.

„Основната мисия на Националния фонд „13 века България” е дарителството. А то се крепи на емоция“, казва изпълнителният директор на фонда Слава Иванова. – Да, наистина победителят ще е само един, но на нас ни се иска да подпомогнем развитието на всички номинирани. Затова създадохме кампанията „Подкрепи таланта – дари“. Основната цел на инициативата е да бъдат финансово и морално подкрепени шестимата претенденти за следдипломната им квалификация в европейски висши учебни заведения“.
Материалното изражение на отличието е 5 000 лева, с които победителят да подпомогне обучението си в чужбина.

За конкурса се кандидатства онлайн тук
За контакти и въпроси:
e-mail: nagradatalant@fund13veka.bg
www.fund13veka.bg


Първият кавалер на приза – пианистката Виктория Василенко, получи и почетния знак на НДФ „13 века България“, който по принцип се връчва само на хора с трайни заслуги за дарителската дейност на Фонда, но журито единодушно реши да го даде и на нея.

Церемонията по награждаването на младите таланти в съвременната наука и изкуство можете да видите ТУК.

Коментари

Добави Коментар

Най-четени